Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El foment de la lectura, eix de les activitats de la Biblioteca Mestre Martí Tauler La programació de la biblioteca posa l'accent als clubs de lectura i les 'Converses amb l'autor' https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El foment de la lectura, eix de les activitats de la Biblioteca Mestre Martí Tauler

La programació de la biblioteca posa l'accent als clubs de lectura i les 'Converses amb l'autor'
La Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà nombroses activitats aquest darrer quadrimestre, amb una forta aposta pel foment de la lectura i pel cicle 'Conversa amb l'autor' i presentacions de llibres amb els autors, tant rubinencs, com Graci Pérez o Jorge Portela, com altres de renom (aquests mesos vindran Jaume Sanllorente i Albert Llimós) La regidora de Promoció de la Cultura, Maria Mas, ha valorat molt positivament la gran quantitat d'activitats que es realitzen des de la biblioteca, dirigides a tot tipus de població i la gran acceptació d'aquestes, sobretot algunes com l'hora del conte o els clubs de lectura. Per la seva banda, la directora de la biblioteca, Ana M. García també ha volgut destacar l'alt nivell de satisfacció dels usuaris de la biblioteca, segons els resultats de l'Estudi d'usuaris 2012, que li donen una puntuació de 8,2 en general i una puntuació de 8,6 al servei de préstec. Aquest estudi destaca, entre altres xifres, que un 76% dels usuaris visiten l'equipament en horari de tarda entre setmana, que el 51% ho fa per oci i el 31% per estudiar.

Gran varietat d'activitats
Al programa s'han inclòs 25 activitats dedicades al públic jove i adult, com els clubs de lectura, tant en català com en castellà i en anglès, les càpsules TIC per a la gent gran, continua el cicle Els dilluns al cinema, una activitat encarada als joves i amb una gran acceptació, conferències, etc. En col·laboració amb el Club de Lectura Veus de Dones es farà un nou concurs de contes de Nadal del que pròximament es podrà trobar informació al web municipal, a la pàgina de la biblioteca (http://www.rubi.cat/biblioteca)

Pel que fa a les activitats infantils, hi ha 38 activitats per als més petits, on destaca l'hora del conte, que té molta assistència de nens i nenes de totes les edats. També continua el programa Nascuts per llegir, que està dirigit a famílies amb infants de 0 a 3 anys, i es realitza en col·laboració amb els CAPs Anton de Borja i Sant Genís. Els tallers de manualitats, per a nens i nenes de 8 a 12 anys es faran un cop al mes i comença una col·laboració amb el Servei Local de Català amb el Cicle de Cinema Infantil en Català, amb la projecció de pel·lícules com Kung Fu Panda2, Ratauille o Brave, entre altres.

D'altra banda, s'han programat 4 exposicions a la Biblioteca: 20 anys de teatre la Sala, que es podrà visitar a l'espai d'exposicions; El trabajo no es cosa de niños, a càrrec de l'ONG Global Humanitària a la sala infantil; La novel·la romàntica, a la segona planta i, finalment, 100 anys de'n Massagran, a la sala infantil. Al programa adjunt es pot consultar el calendari de les diferents activitats.