Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El documental 'Després de les aigües” ja està acabat i s'estrenarà el 22 de setembre a la Sala Les entrades per la estrena son gratuïtes i es podran recollir a partir del 3 de setembre al Punt d’Informació de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El documental 'Després de les aigües” ja està acabat i s'estrenarà el 22 de setembre a la Sala

Les entrades per la estrena son gratuïtes i es podran recollir a partir del 3 de setembre al Punt d’Informació de Rubí

L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, acompanyada del coordinador del projecte, Blai Farran, i del grup de treball que ha col•laborat activament en l’edició del documental “Després de les aigües”, han presentat avui als mitjans de comunicació locals el teaser d’aquesta filmació, que ja està acabada i es presentarà a la ciutadania el proper 22 de setembre, al teatre municipal La Sala, a les 19 hores. Carme Garcia ha agraït a totes les persones que han fet realitat aquest projecte, el qual ha dit “és un homenatge a les víctimes però també a una ciutat que va saber sortir d’una situació complicada”.

El documental recull el testimoni de setze persones que van viure aquella tràgica nit del 25 de setembre de 1962, amb imatges dels fets i de la reconstrucció de la ciutat, i amb la participació d’alumnes de l’escola del 25 de Setembre, qui a través de les seves preguntes fan de fil conductor de la pel•lícula. Segons Joan Marcet., periodista i col•laborador del projecte, “tot i l’emotivitat dels testimonis, el documental està tractat amb molta sensibilitat. S’ha buscat reconstruir la memòria i que aquells que no ho van viure entenguin què va passar, la magnitud que va tenir i perquè la ciutat de Rubí és com és”.

L’estrena es farà el 22 de setembre, a La Sala, a les 19 h. Hi haurà una segona projecció el dia 23 de setembre, a La Sala, a les 17 h i a les 19 h. Tothom que vulgui assistir-hi pot recollir les entrades, de forma gratuïta, al punt d’informació de Rubí, situat a l’edifici de l’Antiga Estació, a partir del 3 de setembre.

La filmació s’ha fet amb el suport de l’Ajuntament de Rubí i forma part de les activitats que s’estan realitzant durant l’any, coincidint amb el 50è aniversari de la Rierada. El programa complet d’activitats es pot consultar a www.rubi.cat/rierada.