Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia internacional de les dones arriba als cent anys de la seva commemoració Aquest any, en que a Rubí es programen 46 activitats, l’Ajuntament incorpora el taller de defensa personal que es farà dos cops l’any. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Dia internacional de les dones arriba als cent anys de la seva commemoració

Aquest any, en que a Rubí es programen 46 activitats, l’Ajuntament incorpora el taller de defensa personal que es farà dos cops l’any.
Tot i que aquest any la commemoració del Dia Internacional de les Dones arriba als seus cents anys, des que Clara Zetkin llancés la proposta d’aquesta celebració per promoure el sufragi universal femení, la regidora de Dona de l’Ajuntament de Rubí, Maria Mas, creu que després d’aquest període en què moltes generacions de dones “han lluitat pels seus drets, ara toca a les noves generacions continuar reivindicant els drets que manquen per assolir”. Segons la regidora, encara que s’avançat molt en la igualtat entre homes i dones, “encara existeix discriminació i per això hem de continuar treballant perquè aquesta igualtat sigui una realitat”, sobretot a nivell de “participació ciutadana i de sensibilització de la població en general i dels joves en particular”.

Aquesta commemoració i el tema de la crisi centren el manifest que l’alcaldessa de Rubí, acompanyada de la resta de regidores del consistori, llegirà el dia 8 de març a les 12 hores a la plaça de Pere Aguilera. Posteriorment, a les 18 h, l’alcaldessa rebrà a dones rubinenques a l’Ajuntament que li explicaran com veuen personalment la seva ciutat des d’una perspectiva femenina. Per participar en aquesta activitat, cal fer inscripció prèvia.

La unió entre dones

Com cada any, s’ha escollit una imatge per commemorar aquest dia. L’escollida aquest any, el símbol de la dona rodejat de petites siluetes femenines de diferents colors, “vol representar la unió de totes les dones del món en la seva lluita per la igualtat”, segons la jove artista rubinenca que ha realitzat aquest disseny, Núria Jiménez Portí, que tot i que la seva joventut (26 anys) ja ha participat en diferents exposicions i projectes col·lectius a la nostra ciutat.

A més de l’acte institucional de lectura del manifest, l’Ajuntament ha organitzat fins a un total de 46 activitats diferents en col·laboració amb diferents entitats i partits polítics, com l’AV Can Vallhonrat, el CEB Sant Jordi, el Col·lectiu de Dones en Església, l’Església Evangèlica de Rubí, Rubí Futbol Sala, la Unió Esportiva Rubí o la Biblioteca Mestre Martí Tauler, entre d’altres.

La primera d’aquestes activitats és el Taller de defensa personal per a dones que organitza la Policia Local de Rubí, en el qual es donen tècniques bàsiques per prevenir una possible agressió, així com hàbits d’alerta per tal de canviar algunes rutines, sobretot quan es pot ser susceptible de rebre un atac. Aquest taller, que fins ara només es feia al mes de novembre, coincidint amb la commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere, es farà ara dos cops l’any per la gran demanda que té entre les dones. Per participar en aquesta activitat, també cal fer inscripció prèvia ja que les places són limitades.
Altres activitats organitzades directament pel consistori, són l’exposició “Dones d’empresa” que es podrà visitar del 16 al 30 de març a l’auditori de l’edifici Rubí + D; el VIII Sopar anual de dones del divendres 19 de març a l’IES La Serreta que cada any reuneix a més de 200 dones de la ciutat; o el lliurament dels premis del VI Concurs literari: Carta a una dona treballadora 2010, adreçat a l’alumnat dels IES de la ciutat, que es farà el dimecres 24 de març a les 16 h Auditori Rubí+D.

Per la seva banda, la Biblioteca ha programat una visita guiada a les noves instal·lacions, el dimecres 10 de març a les 11 h, per la qual cal reservar plaça prèviament; el recital “Les dones i els dies” amb poemes de Gabriel Ferreter el dijous 11 de març a les 19.30 h; i una conversa amb l’escriptora rubinenca Berta Serra sobre la seva darrera obra “Los ojos del huracán” el dimecres 24 de març a les 19.30 h.

Partits de voleibol, bàsquet i futbol femení, sessions de ioga, conferències i xerrades, cursos d’informàtica i una sortida al magacín de TV3 “Programa divendres” són la resta d’activitats que completen aquest mes de març dedicat a la dona.

Les inscripcions i l’adquisició dels tiquets per les activitats que ho requereixin es poden realitzar a la Regidoria de la Dona, rambleta Joan Miró, s/n, tel. 93 581 39 00, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dimarts a dijous, de 16 a 18 h.