Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El dia de l'Arbre Autòcton se celebrarà el proper 21 de novembre al Bosc de Ca n’Oriol Es plantaran una cinquantena d’exemplars petits i es crearà un nou parterre amb arbustives que garanteixin la supervivència de les papallones. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El dia de l'Arbre Autòcton se celebrarà el proper 21 de novembre al Bosc de Ca n’Oriol

Es plantaran una cinquantena d’exemplars petits i es crearà un nou parterre amb arbustives que garanteixin la supervivència de les papallones.
El pròxim diumenge, 21 de novembre, se celebra la 10ª plantada del Dia de l’Arbre Autòcton. En aquesta edició, la plantada es tornarà a fer al bosc de Ca n’Oriol, com l’any passat, amb l’objectiu de fomentar i promoure la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona.

D’aquesta manera, està previst plantar una cinquantena d’arbres autòctons petits, d’entre 60 i 80 centímetres d’alçada, com ara pins pinyoners, alzines i roures. També es crearà un nou papalloner, és a dir, un parterre on s’hi plantaran unes de 250 arbustives (romaní, sàlvia, lavanda, ruda, agathea, etc.) orientades a mantenir la supervivència de les papallones en aquesta zona, ja que aquests insectes s’alimenten d’aquest tipus de plantes, tant en estat larvari com en estat adult. També es plantaran els glans que es van preparar durant l’edició de l’any passat, en col•laboració amb la Finca Font del Ferro.

Unes 300 persones van participar en l’ edició anterior, que també va tenir lloc al bosc de Ca n’Oriol, en aquell cas al costat de la zona de petanca.

La 10ª edició del Dia de l’Arbre Autòcton tindrà lloc el diumenge, 21 de novembre, a partir de les 11h al bosc de Ca n’Oriol (a la zona compresa entre l’IES Estatut i el bosc). Tots els participants rebran un diploma d’agraïment. El consistori ha penjat cartells informatius a les escoles de primària i secundària de la ciutat, convidant els infants a participar en la plantada.

D’altra banda, fa un parell d’anys l’Ajuntament de Rubí va iniciar un projecte de millora i condicionament al bosc de Ca n’Oriol, basat en l’arranjament dels camins perimetrals i la renovació de la zona boscosa. La plantada d’aquest diumenge és una altra de les iniciatives que formen part d’aquest projecte, que té com a objectiu la repoblació del bosc de Ca n’Oriol.