Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia de l’arbre autòcton se celebra aquest diumenge al Parc de Ca n’Alzamora, dintre de la Setmana de prevenció de Residus L’activitat coincideix amb una acció de recuperació de l’entorn del Torrent dels Alous. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Dia de l’arbre autòcton se celebra aquest diumenge al Parc de Ca n’Alzamora, dintre de la Setmana de prevenció de Residus

L’activitat coincideix amb una acció de recuperació de l’entorn del Torrent dels Alous.
El pròxim diumenge 24 de novembre torna a la ciutat una nova edició del Dia de l’Arbre Autòcton que se celebrarà al Parc de Ca n’Alzamora, al costat de l’Escola Ca n’Alzamora. La jornada començarà a les 11 h i, a l’igual que l’any passat, es torna a optar per una ubicació diferent al bosc de Ca n’Oriol, on s’havia realitzat en els darrers anys. El consistori vol, amb aquesta nova ubicació, donar l’oportunitat a diverses zones de la ciutat per ser repoblades amb la participació de la ciutadania.

En aquest cas, totes les persones que participin podran plantar fins a 110 exemplars, entre arbres i plantes arbustives, d’espècies autòctones de ribera com ara freixes, lledoners, verns o salzes, entre d’altres, per promoure la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona. L’Ajuntament recomana als participants que portin les seves eines de casa per tal que tothom disposi dels recursos necessaris per a poder fer la plantació dels diferents exemplars. Com en anteriors edicions, els participants rebran un diploma d’agraïment per la seva contribució en aquesta acció pel medi ambient.

L’organització d’aquesta nova acció de repoblació coincideix amb la Setmana de Prevenció de Residus que s’està celebrant nivell europeu del 16 al 24 de novembre. A més, en aquest mateix entorn, es farà una acció lúdica de recuperació de l’entorn natural del Torrent dels Alous a partir de les 10 h, que consistirà en recollir totes les deixalles que, per una actitud poc cívica, la gent que passeja abandona en aquest espai. Aquesta activitat d’iniciativa ciutadana, coneguda com a caçador de trastets, vol conscienciar la ciutadania de la importància de no llençar brossa en els entorns naturals.