Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El dia 10 d’octubre es celebrarà la 22ena edició de la Cursa de Sant Muç Es preveu que la participació sigui similar a la d’edicions precedents. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El dia 10 d’octubre es celebrarà la 22ena edició de la Cursa de Sant Muç

Es preveu que la participació sigui similar a la d’edicions precedents.
“La Cursa de Sant Muç és una activitat consolidada i fixa al calendari esportiu de Rubí”. Així ha definit Josep Antoni Serra, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Rubí, la proba esportiva que enguany arriba a la 22ena edició. La cursa es celebrarà el diumenge 10 d’octubre i el regidor responsable de l’àrea esportiva va destacar durant la presentació de la cursa la importància de la participació infantil. “La Unió Atlética Rubí (UAR) té una escola que va creixent i això es important”, va senyalar Serra.

A la presentació de la proba va estar present també el president de la UAR, J. Antonio Bernal, que va explicar les novetats d’aquesta edició. Una de les mes destacables és la presencia com a patrocinador de l’empresa TMA. “La carrera ha arribat a una dimensió que necessita tenir patrocinadors i el suport de TMA ens permet estar més tranquils en relació al pressupost”, va explicar Bernal.

D’altra banda, per la present edició s’ha augmentat el número de curses infantils, de tres categories s’ha passat a quatre. “L’any passat va haver massa participants en una de les categories i hem preferit dividir-la per evitar problemes amb els nens”, va senyalar el president de l’entitat organitzadora. En un sentit similar els premis també s’han dividit, així rebran un reconeixement econòmic els cinc primers classificats de la general masculina i femenina, després d’un recorregut de 10.000 metres.

Pel que fa als esforços necessaris per l’organització de la proba, Bernal ha agraït tan la col·laboració de l’Ajuntament com la de les empreses que hi participen i que permeten omplir de productes les bosses dels atletes. De la mateixa manera hi haurà un centenar de voluntaris que participaran en el dispositiu de seguretat. “Hi ha vuit associacions de veïns implicades en tot el recorregut i això és important”, ha destacat el president de l’UAR, que també ha esmentat la col·laboració amb el Club Natació Rubí, una col·laboració que permetrà als participants prendre una dutxa a les instal·lacions del club.

Finalment, els organitzadors pretenen assolir una xifra de participants similar a la de les darreres edicions, al voltant del miler, tot i que són conscients que la celebració del pont del Pilar és un inconvenient. “No volem canviar la data, perquè el calendari de curses ja està molt ple”, ha advertit Bernal.