Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El departament d'Educació de la Generalitat ja disposa de l'avantprojecte de l'Escola del Bosc Aquest nou centre educatiu, que es construirà en uns terrenys a tocar del c/ Mallorca, estarà a punt el curs 2011-2012. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El departament d'Educació de la Generalitat ja disposa de l'avantprojecte de l'Escola del Bosc

Aquest nou centre educatiu, que es construirà en uns terrenys a tocar del c/ Mallorca, estarà a punt el curs 2011-2012.
El passat mes d’octubre, l’empresa pública GISA va adjudicar tant la redacció del projecte com l’execució de les obres de l’Escola del Bosc a l’empresa Romero Gamero S.A. (ROGASA), que disposa de 15 mesos (a partir de la data d’adjudicació) per a dur a terme els treballs. La constructora ja ha fet arribar l’avantprojecte del nou centre educatiu a la Generalitat.

La nova Escola del Bosc es construirà en uns terrenys de 7.211 m2, ubicats a prop del Casal de Ca n’Oriol. L’edifici, que estarà enllestit durant el curs 2011-2012, tindrà una capacitat per acollir un total de 450 nous alumnes d’entre 3 i 12 anys.

L’edifici s’estructurarà en 3 nivells molt definits. Un es construirà a cota de les pistes i el pati, on es concentrarà, d’una banda, l’activitat d’escola infantil (amb aules i patis reservats per als més petits) i, de l’altra, els serveis de cuina i menjador, a banda de la zona del gimnàs i els vestidors, amb accés directe a les pistes, el pati i els porxos. Al nivell intermedi, que serà el nivell d’accés principal, s’hi ubicarà tot el programa comú de l’escola. I, finalment, a la primera planta hi haurà les aules de primària.

L’escola disposarà d’un corredor interior que connectarà els carrers Getafe i Anton de Borja. En un dels extrems d’aquest corredor, concretament el del carrer d’Anton de Borja, se situarà l’accés al vestíbul principal i, a la part oposada, hi haurà un gran finestral per observar les activitats que es faran al gimnàs, un espai que es podrà transformar en sala d’actes. Aquest corredor horitzontal serà una espècie de balconada des d’on es podran observar totes les activitats exteriors que es realitzin a les pistes. A més, també oferirà unes bones vistes del barri.

El pressupost de la que serà la 12ª escola pública de la ciutat és d’uns 4.955.000 euros. De moment, els 66 alumnes de P3 a qui aquest curs els ha estat adjudicada una plaça en aquest centre estan seguint les classes als 3 mòduls provisionals ubicats al costat dels terrenys on es construirà el nou edifici.