Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El curtmetratge 'El Celler Cooperatiu, l'esperit de Rubí' es podrà veure per Festa Major El documental de la productora Cresta Visual es passarà al Celler com a part del cicle “Cinema de Festa Major” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El curtmetratge 'El Celler Cooperatiu, l'esperit de Rubí' es podrà veure per Festa Major

El documental de la productora Cresta Visual es passarà al Celler com a part del cicle “Cinema de Festa Major”
Durant aquesta Festa Major, els rubinencs i rubinenques tindran ocasió d’aprofundir en la història del Celler gràcies al curtmetratge documental El Celler Cooperatiu, l’esperit de Rubí, que es projectarà els dies 27, 28 i 29 de juny. L’audiovisual, realitzat per la productora Cresta Visual, es podrà veure abans de les pel·lícules programades a l’espai del Celler dins el cicle Cinema de Festa Major.

El Celler Cooperatiu, l’esperit de Rubí condensa en només 15 minuts la història d’aquest emblemàtic edifici modernista dissenyat per Cèsar Martinell fa gairebé un segle. El relat es construeix exclusivament a través d’entrevistes i de la combinació d’imatges actuals i històriques. Hi apareixen l’historiador local Ramon Batalla; l’arquitecte responsable de la rehabilitació del Celler, Joan Adell; l’enòleg Lluís Manel Barba; i tres dels rubinencs que van viure el passat cooperatiu de l’edifici: Joan Sucarrats, Pere Vallhonrat i Jaume Clarós. Els seus testimonis transporten l’espectador a principis del segle XX, quan tres pagesos rubinencs van decidir contractar un dels arquitectes més importants de l’època, Cèsar Martinell, qui era deixeble d’Antoni Gaudí, per construir el Celler Cooperatiu de Rubí. Al llarg del documental es repassa la història de l’edifici, les seves singularitats arquitectòniques, però també les experiències de les persones que van treballar-hi i la tradició vitivinícola del municipi.

La regidora de Promoció de la Cultura, Neus Muñoz, ha destacat la contribució d’aquest documental a la recuperació del passat de la ciutat: “Sempre és important recuperar les nostres arrels [...]. Ens permet apropar-nos a un altre Rubí, el Rubí agrícola del segle XX”. Per a la responsable municipal, el curtmetratge El Celler Cooperatiu, l’esperit de Rubí encaixa perfectament en la programació cultural d’aquest espai, obert recentment després d’una llarga rehabilitació: “Estem intentant compaginar modernitat i tradició, creiem que aquest equipament havia de tenir una identitat pròpia”.

El curtmetratge sobre el Celler es podrà veure a partir de les 23.30 h en aquest mateix espai. El dia 27, precedirà la pel·lícula de Martin Scorsese El lobo de Wall Street. El 28 de juny, es passarà abans d’El Hobbit: La desolació d’Smaug, de Peter Jackson. I el dia 29, el curtmetratge serà la prèvia del film d’Steve McQueen 12 anys d’esclavitud.

Un document didàctic
A banda de projectar-se en el marc de la Festa Major, el curtmetratge El Celler Cooperatiu, l’esperit de Rubí també es podrà veure de forma permanent en aquest mateix espai a partir de l’1 de juliol. A més, formarà part de tot un seguit de material didàctic sobre l’equipament que es farà arribar als centres educatius. Tal com ha explicat Blai Farran, realitzador del documental, el principal objectiu d’aquest treball era acostar la història del Celler al conjunt de la ciutadania però molt especialment als escolars.