Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El curs escolar 2014-2015 comptarà amb prop de 12.000 alumnes El curs escolar s’inaugurarà dimecres amb una conferència a càrrec de Carles Parellada, de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El curs escolar 2014-2015 comptarà amb prop de 12.000 alumnes

El curs escolar s’inaugurarà dimecres amb una conferència a càrrec de Carles Parellada, de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB
Un total d’11.682 infants i joves encetaran en els propers dies el curs escolar 2014-2015. Les classes s’iniciaran el dilluns 15 de setembre per als alumnes de segon cicle d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, així com per als joves que cursin la formació específica que permet accedir a aquests cicles. La resta d’ensenyaments començaran les classes com a molt tard el 22 de setembre.

Dels prop de 12.000 alumnes, 7.300 cursaran educació infantil i primària, 4.995 en escoles públiques i 2.345 en centres concertats. Altres 2.474 són alumnes de secundària obligatòria de 12 a 16 anys, dels quals 1.421 estudiaran en escoles públiques i 1.053 en centres concertats.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, 602 joves cursaran batxillerat i 946 cicles de formació professional.

Les escoles bressol municipals (La Lluna, La Bruna i la Sol, Solet) comptaran, de la seva banda, amb 360 alumnes. A hores d’ara, totes tres disposen de places vacants en alguns grups d’edat.

Novetats del curs
El curs 2014-2015 presenta poques novetats respecte a l’anterior ja que, a diferència d’altres anys, no s’ha produït cap reajustament de grups. Arran del creixement de l’Escola del Bosc, el Departament d’Ensenyament ha instal·lat un nou mòdul en aquest centre per acollir els alumnes que pugin de curs. Per contra, s’ha produït el tancament de l’escola bressol privada Estel.

Pel que fa a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), oferirà fins a 4t de francès i fins a 5è d’anglès, però hi haurà menys places de 1r nivell d’anglès.

D’altra banda, el Programa de Qualificació Professional (PQPI) canvia la seva denominació i a partir d’ara es coneixerà com a Programa de Formació i Inserció (PFI).

En relació al calendari escolar, les vacances de Nadal seran entre el 24 de desembre i el 7 de gener, mentre que les de Setmana Santa tindran lloc entre el 28 de març i el 6 d’abril. Les escoles i instituts disposaran de tres dies de lliure disposició, a banda dels dos dies festius locals, que seran el 30 d’abril i el 29 de juny. Les classes finalitzaran el 19 de juny a tots els centres.

Acte inaugural
El tradicional acte inaugural del curs escolar tindrà lloc aquest dimecres 10 de setembre a les 12 h a l’auditori del Castell, i comptarà amb la presència de l’alcaldessa, Carme García, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas. En aquesta ocasió consistirà en la conferència Canviar la mirada per transformar l’educació, a càrrec del mestre Carles Parellada, membre de l’equip de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.