Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Correllengua 2014 suma esforços amb el Rubifolk Les activitats organitzades per diverses entitats, amb el suport de l’Ajuntament, tindran lloc entre el 3 i el 6 de juliol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Correllengua 2014 suma esforços amb el Rubifolk

Les activitats organitzades per diverses entitats, amb el suport de l’Ajuntament, tindran lloc entre el 3 i el 6 de juliol
La propera edició del Correllengua, la iniciativa que promou la difusió de l’ús de la llengua i l la cultura popular de les terres de parla catalana, sumarà esforços amb el Voluntariat per la Llengua i el Festival Internacional de Dansa Tradicional Rubifolk. Les activitats programades per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), Òmnium Rubí, l’Esbart i el Servei Local de Català, amb el suport de l’Ajuntament, tindran lloc entre el 3 i el 6 de juliol.

Les diferents propostes arrencaran dijous a la tarda amb l’acte de cloenda del Voluntariat per la Llengua, la benvinguda als grups convidats al Rubifolk 2014 a la plaça Louis Braille, i una visita guiada a càrrec de l’Esbart a l’edifici Espona, seu del Centre de la Dansa Tradicional Catalana. Aquesta primera jornada es tancarà amb un pica-pica i un rom cremat.

Divendres es farà la tradicional benvinguda de les autoritats als grups del Rubifolk, que marxaran després en cercavila fins a La Sala, l’emplaçament que pren el relleu enguany a l’Amfiteatre del Parc del Castell com a seu principal del festival de dansa. Allà tindrà lloc l’espectacle inaugural del Rubifolk.

La jornada de dissabte s’iniciarà amb animació al carrer i al Mercat Municipal. L’habitual cercavila del Rubifolk estarà acompanyada enguany per la Flama del Correllengua i acabarà el seu recorregut a la plaça del Doctor Guardiet, on es farà lectura del manifest, escrit enguany pel periodista i escriptor Vicent Partal. Una de les novetats d’aquesta edició de la festa serà l’existència d’un menú del Correllengua que es podrà consumir a diversos establiments del Centre, amb l’objectiu que la gent no marxi i gaudeixi de les activitats durant tot el dia. Dissabte també hi haurà un Correbars que conduirà la ciutadania fins a La Sala, on tindrà lloc un nou espectacle de danses.

De cara a diumenge, al migdia s’ha programat un espectacle infantil, Històries d’aigua, a càrrec de la Tresca i la Verdesca, mentre que a la tarda tindrà lloc l’espectacle de cloenda de Rubifolk, novament a La Sala.

Totes aquestes activitats configuren un programa divers que, segons Daniel Pernas, membre de la CAL, té com a objectiu “crear sinergies entre les entitats de Rubí i potenciar els actes que organitzen”. Per al representant de la coordinadora, aquesta també és una bona manera de mostrar la llengua com un element cohesionador de la societat, i no pas segregador. El regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Jaume Buscallà, ha valorat molt positivament la iniciativa de sumar esforços entre el Correllengua, el Rubifolk i el Voluntariat per la Llengua: “És molt interessant aquesta capacitat d’unir per fer que aquestes sinergies apareguin [...]. Aquesta comunió ajudarà a fer una activitat més forta”.

14a edició del Rubifolk
El Festival Internacional de Dansa Tradicional Rubifolk comptarà enguany amb la participació del Ballet Folklórico Manuel Acosta de Bolívia, la Compañía Nacional de Danza Sangre Mulata de la República Dominicana i el Grupo de Música i Bailes Tradicionales Xacarandaina de Galícia, que se sumaran als amfitrions, l’Esbart Dansaire de Rubí.

El Rubifolk es trasllada enguany a La Sala, després de diversos anys a l’Amfiteatre del Parc del Castell, per recuperar un públic que, segons l’entitat organitzadora, sembla reticent a creuar la Riera per assistir als espectacles.