Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci de Residus mancomuna el servei de recollida de residus especials en petites quantitats a 9 municipis del Vallès Occidental, entre ells Rubí Els residus especials que cal llençar a la deixalleria inclouen materials molt diversos com pintures, cosmètics, olis lubricants o dissolvents. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consorci de Residus mancomuna el servei de recollida de residus especials en petites quantitats a 9 municipis del Vallès Occidental, entre ells Rubí

Els residus especials que cal llençar a la deixalleria inclouen materials molt diversos com pintures, cosmètics, olis lubricants o dissolvents.
El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha iniciat la recollida mancomunada de residus especials en petites quantitats a 9 municipis del Vallès Occidental: Rubí, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Castellar del Vallès, Rellinars, Polinyà, Sant Llorenç Savall, Sentmenat i Viladecavalls. Segons els acords que s’estan establint amb aquests ajuntaments, el Consorci assumeix la recollida a les deixalleries municipals, transport i tractament del residus especials.

Els residus que es gestionaran amb aquest servei mancomunat són: àcids, bases, comburents, dissolvents líquids, cosmètics, reactius de laboratori, filtres d’oli, olis lubricants, olis vegetals contaminats, aerosols, sòlids i pastosos (pintures, coles i vernissos) i envasos a pressió.

Fins el mes de maig passat, aquest servei el portava a terme l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). Ara, aquest organisme ha establert un acord marc amb les empreses que podran realitzar aquest servei, on es fixen les condicions generals d’adjudicació i execució dels posteriors contractes derivats d’aquest acord. El Consorci de Residus s’ha adscrit a aquest acord marc i ha ofert als ajuntaments la possibilitat de mancomunar el servei. L’equip tècnic del Consorci fa un seguiment de la recollida als diferents municipis i també del retorn que s’obté per la recollida d’aquest tipus de residus.

Punt de recollida: la deixalleria
Els residus especials inclouen materials molt diversos com, per exemple, pintures, dissolvents, reactius de laboratori, vernissos, medicaments, plaguicides, etc. i també els recipients que els han contingut. Els ciutadans i ciutadanes han de portar els residus especials en petites quantitats a les deixalleries municipals. Un cop allà se’n fa la seva recollida i tractament.

Cal tenir en compte que la gestió d’aquest tipus de residus procedents de les deixalleries és dificultosa pel fet que aquests són de diferents tipologies i la quantitat a gestionar de cadascun d’ells és petita. Per això, es considera necessària la implantació d’un servei de recollida i reagrupació amb caràcter previ a la seva tramesa a les instal·lacions encarregades del tractament final.