Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El consistori ja ha substituït 23 de les 36 plaques amb simbologia franquista que hi ha a la ciutat Els distintius d’aquelles comunitats de propietaris que han donat el seu vist-i-plau han estat reemplaçats pels que ha facilitat la Generalitat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El consistori ja ha substituït 23 de les 36 plaques amb simbologia franquista que hi ha a la ciutat

Els distintius d’aquelles comunitats de propietaris que han donat el seu vist-i-plau han estat reemplaçats pels que ha facilitat la Generalitat.
Un total de 23 comunitats de propietaris han donat el seu consentiment perquè l’Ajuntament de Rubí retirés les plaques amb simbologia franquista que hi havia a les seves façanes i les substituís per uns altres distintius facilitats per la Generalitat de Catalunya.

A principis de novembre, el consistori va fer arribar una carta als presidents de les comunitats de propietaris d’aquells habitatges que encara tenen plaques amb simbologia franquista a la façana, proposant-los la retirada d’aquests elements i la seva substitució per les noves plaques. El canvi, recordem, només es pot dur a terme en aquelles comunitats que ho autoritzin, ja que es tracta de finques privades. La substitució no suposa cap cost per als veïns.

Així, en compliment de la Llei de la memòria històrica i de l’acord que el 24 d’abril de 2008 va adoptar el Ple municipal, es proposa retirar les plaques emeses per l’Instituto Nacional de la Vivienda de l’època, on es llegeix “Esta casa está acogida a los beneficios de la Ley de 15 de julio de 1951”, per les noves plaques facilitades per la Generalitat, on consta “Aquests habitatges foren construïts en règim de protecció oficial” i on no hi figura cap símbol franquista.