Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller Saura i l’alcaldessa de Rubí visiten el Parc de bombers Rubí-Sant Cugat recentment reformat Les obres de rehabilitació i ampliació han tingut un cost de més de 700 mil euros. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El conseller Saura i l’alcaldessa de Rubí visiten el Parc de bombers Rubí-Sant Cugat recentment reformat

Les obres de rehabilitació i ampliació han tingut un cost de més de 700 mil euros.
El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació (DIRIP), Joan Saura, i l’alcaldessa de Rubí, Carme García, han visitat la reforma i ampliació del Parc de Bombers Rubí - Sant Cugat, recentment acabades, i que han suposat una inversió de 723.195 euros. Les obres han permès optimitzar els espais per assumir l’increment de dotació de les unitats del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, al qual pertany aquesta instal·lació.

L’alcaldessa ha assenyalat que aquesta és una reforma important “ja què la població valora molt la feina que desenvolupa aquest cos d’emergències” i que alhora suposa una millora per a aquest equipament supramunicipal. A més, l’alcaldessa ha dit que la unitat de risc químic, que ha visitat també amb el conseller, ”és clau per la seguretat en una ciutat com la nostra que compta amb empreses químiques en el seu terme municipal”.

Per la seva banda el conseller, Joan Saura, ha mostrat la seva satisfacció per aquesta ampliació que forma part “de l’objectiu de modernització del Cos de Bombers per part del govern de la Generalitat” que en els últims dos anys ha invertit més de 54 milions d’euros en infraestructures i renovació del parc mòbil d’aquest servei. A més, Saura ha afegit que es troben “orgullosos” dels professionals que integren aquest cos i de la “seva eficiència i eficàcia” en el desenvolupament de la seva tasca que no permetran que “ningú posi en dubte”.

Durant la visita, han estat acompanyats pel secretari general d'Interior, Joan Boada, la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau, la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Carme San Miguel, el director dels Serveis Territorials del DIRIP a Barcelona, Àngel Merino, el subdirector general operatiu, Joan Rovira, el cap de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord, David Borrell, i el cap del parc inaugurat, Ramon Viladrich.

El projecte de remodelació ha permès l’ampliació de la superfície total del parc a 1.167 m2 (abans hi havia 1.022 m2), amb la reforma del vestuari per acollir al nou personal del GRAF, redistribució d’espais i despatxos, la creació d’un vestuari per a dones i una altell a la zona del gimnàs, entre d’altres modificacions.

Actualment, aquestes instal·lacions compten amb una dotació de 40 bombers funcionaris, 9 dels quals pertanyen al GRAF, i 6 voluntaris, amb una flota de set vehicles.