Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller de Salut aposta per l’Hospital de Rubí tot i no concretar calendaris d’execució L’alcaldessa de Rubí, Carme García, li demana que autoritzi la redacció del projecte executiu per a l’any vinent. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El conseller de Salut aposta per l’Hospital de Rubí tot i no concretar calendaris d’execució

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, li demana que autoritzi la redacció del projecte executiu per a l’any vinent.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, es va trobar ahir amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, per abordar el futur de l’Hospital que s’ha de construir a la ciutat i que donarà servei a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal; i també per demanar que la retallada anunciada per la conselleria no afecti la qualitat dels serveis ni suposi acomiadaments. El conseller va apostar per l’Hospital de Rubí sense concretar un calendari per la seva construcció.

García ha explicat aquest matí en roda de premsa que la trobada amb el conseller de Salut ha servit per posar sobre la taula més coincidències que discrepàncies. “El conseller ha coincidit amb mi que la tria d’empresa col·laboradora ha estat encertada i que el model de proximitat dels serveis a la població és l’idoni. M’ha deixat clar que li agrada el model de l’Hospital de Rubí”.

Una segona coincidència apuntada per l’alcaldessa ha estat que, com a conseqüència d’aquesta aposta, el conseller descarta la possibilitat apuntada per altres municipis en els darrers temps de fer servir l’Hospital General com a centre sanitari de referència i que Carme García havia posat en dubte per ser una empresa que ha canviat en diverses ocasions de propietat, amb seu en un paradís fiscal i amb qui va ser impossible arribar a un acord quan es van iniciar converses per trobar el referent hospitalari de la zona.

L’alcaldessa ha dit donar ple suport a la proposta de Mútua: “Per mi també és important la confiança que em mereix una empresa com Mútua de Terrassa, de capital català i amb àmplia experiència en la prestació de serveis sanitaris en col·laboració amb el sector públic i amb solvència contrastada”.

Les discrepàncies, segons ha apuntat García, han arribat a l’hora de posar data a l’inici de la construcció de l’equipament sanitari. “El conseller m’ha deixat clar que no esperem les obres abans del 2013 i jo li he insistit que, per anar avançant, faci un esforç perquè la Generalitat doni el vist-i-plau perquè Mútua pugui fer el projecte executiu definitiu l’any vinent. D’aquesta forma, al 2013 ja entraríem de ple en les obres”.

La trobada amb el conseller de Salut, el primer del nou govern amb qui l’alcaldessa s’entrevista, ha permès a García traslladar-li la seva preocupació perquè les retallades anunciades pel seu departament “no afectin el projecte de millores previstes al CAP Mútua, que actualment pateix importants mancances estructurals de l’edifici”. L’alcaldessa ha informat que el conseller n’ha pres nota.

D’altra banda, l’alcaldessa també ha informat que en els pròxims dies “convocarem la Taula Comunitat i Salut per tenir una visió global de com pot afectar la retallada anunciada per la conselleria”. García ha explicat que en aquesta taula, que es va crear l’any 1999 a instàncies de l’Ajuntament, hi ha representats tots els operadors i responsables de gestionar la salut a la ciutat (Mútua de Terrassa, Consorci Sanitari de Terrassa, el departament de Salut de la Generalitat i l’administració local).

La trobada d’ahir arriba un mes i mig després que tots els grups municipals de Rubí, mitjançant una declaració institucional, demanessin la necessitat de construir l’Hospital de Rubí.

Més informació sobre les característiques de l’Hospital de Rubí aquí.