Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional es reuneix per acordar les prioritats d’aquest mandat Aquest òrgan consultiu no vinculant està constituït per la majoria de les entitats de solidaritat i cooperació internacional del nostre municipi. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional es reuneix per acordar les prioritats d’aquest mandat

Aquest òrgan consultiu no vinculant està constituït per la majoria de les entitats de solidaritat i cooperació internacional del nostre municipi.
Les 10 entitats i associacions rubinenques que formen part i els representats dels grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Rubí han celebrat el primer Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional al Desenvolupament de la ciutat d’aquesta legislatura que els ha permès debatre i parlar per poder delimitar les prioritats d’aquest nou mandat.

Presidit en aquest cas per la regidora de Cohesió Social i Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, que es va presentar als integrants d’aquest Consell de cooperació, així com els nous representants de la resta de grups polítics municipals, els assistents van rebre informació sobre la resolució de la convocatòria de suport als projectes de cooperació al desenvolupament i de l’estat dels programes de l’exercici 2011, així com del suport que des del consistori s’ha fet a la greu situació humanitària a la Banya d’Àfrica al llarg d’aquest any, a demanda del mateix consell.

A més, els integrants del consell van debatre de manera especial el seu funcionament dels darrers anys, durant els quals han treballat de forma intensa amb un important reconeixement extern, i han decidit posar en funcionament una comissió de treball per revisar i actualitzar l’actual model de cooperació al desenvolupament. La comissió haurà de definir les línies d’actuació en aquest mandat 2011-2015 i revisar i actualitzar els estatuts i el reglament intern del consell, així com les bases de la convocatòria de les subvencions als projectes de cooperació, tenint en compte l’actual conjuntura econòmica i social, amb la complicitat i l’acord de totes les entitats presents a l’acte.

Les entitats que van participar van ser Creu Roja, Associació Compartir, Rubí Solidari, IPA, (Associació Internacional Policia) que s’acaba d’incorporar, Enginyers sense fronteres, Casal d’Amistat Catalano-Cubà, Fundació Quetzal també recent incorporada, Associació Uruguayo-Catalana Los Botijas, Vida i Pau i ACSPROSC.

Tot i no ser un òrgan vinculant, el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional per al Desenvolupament, format per la majoria d’entitats i associacions solidàries de la ciutat, promou programes i activitats per conscienciar a la ciutadania de la seva contribució a favor dels països amb pobresa, impulsa accions conjuntes cap altres països o zones del món que es poden veure beneficiades d’actuacions solidàries, promou la solidaritat i la cooperació internacional com a àmbit de diàleg i consens entre les diferents entitats de la nostra ciutat, i proposa el percentatge de la partida anual (0’7% i +) a l’Ajuntament de Rubí, entre d’altres accions.