Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell de la Gent Gran programa monogràfics d'atenció residencial, transport i habitatge per als pròxims mesos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell de la Gent Gran programa monogràfics d'atenció residencial, transport i habitatge per als pròxims mesos

El Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí és un òrgan de participació de les persones grans de la ciutat. El seu objectiu principal és informar a l’Ajuntament i ser informat per aquest de qualsevol qüestió que els afecti com a col•lectiu. Aquest Consell s’articula a través d’una Comissió General que es reuneix cada segon dimarts de mes de 10 a 13 h, d’una Comissió Permanet que es troba trimestralment i d’un Plenari que anualment passa comptes i programa les activitats realitzades i les futures. A la Comissió General hi participen els diferents representants del Consell, representants d’entitats de Gent Gran de Rubí, membres d’altres entitats i persones a títol individual que volen fer aportacions.

En el darrer plenari celebrat s'ha donat a conèixer les accions previstes per aquest any 2007, a partir de reunions monotemàtiques amb continguts d’interès per a la gent gran. Així, per al 6 de març la comissió general tractarà l’atenció residencial i els centres de dia, el 7 d’abril el tema programat és el transport públic i la mobilitat, els dies 15 de maig i 12 de juny s’incidirà en projectes de participació i activitats programades a la ciutat adreçades directament a la gent gran a través de l’esport i el lleure, el 18 de setembre el tema escollit és l’habitatge, el 9 d’octubre la Salut i el 13 de novembre les pensions.

Aquest any 2007, la Comissió General ja s’ha trobat en dues ocasions, on s’ha informat dels viatges culturals adreçats a gent gran i organitzats per l’Ajuntament de Rubí per als mesos d’abril i maig a petició del propi Consell Consultiu Local de la Gent Gran de Rubí.

De cadascuna d’aquestes reunions s’elaborarà un informe que reculli les reflexions i demandes dels participants. El document serà també la base per als continguts de l’espai radiofònic mensual que el Consell Consultiu Local de la Gent Gran de Rubí fa cada darrer dimecres de mes de 16.30 a 17 h a Ràdio Rubí (99.7 FM).

Durant la sessió plenària, a la que ha assistit l’alcaldessa, en qualitat de presidenta, els assistents han demanat informació sobre diferents temes que preocupen a la gent gran. Així, Carme García, els ha explicat que les darreres informacions que li han transmès sobre l’evolució de les obres del 3er CAP apunten a que estaran acabades al mes de juliol i que abans de finals d’any el centre estarà ja a ple rendiment. Sobre el punt en què es troba l’Hospital, l’alcaldessa ha informat que l’estudi dels serveis que prestarà ja esta finalitzat i que l’Ajuntament ha demanat que se li lliuri la informació per coneixer-la en detall i poder informar a la població.

La vicepresidenta segona del Consell, Carme Gil, ha demanat que l’Ajuntament estudiï la possibilitat d’ofertar cursos d’ordinador per a Gent Gran, una petició que l’alcaldessa ha recollit i que traslladarà al Comissionat. També ha demanat informació sobre l’escola d’adults, i la possibilitat d’ampliar l’oferta de cinema en altres horaris més adients perquè la gent gran hi pugui assistir. En aquest darrer punt, l’alcaldessa ha evidenciat que l’ocupació permanent de la Sala dificulta que es pugui tirar endavant aquesta iniciativa. Sobre l’escola d’adults, Carme García, ha recordat que ja s’estan fent les obres de remodelació del Bullidor per acollir la nova seu.
L’alcaldessa també s'ha compromès a traslladar a l’àrea de mobilitat una altra petició per reduir la freqüència de pas de l’autobús interurbà que connecta Rubí amb la Mútua i l’Hospital de Terrassa a 30 minuts i que s’estudiï la possibilitat d’ampliar les parades dins el nucli urbà.