Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell de la Gent Gran dóna a conèixer a l'alcaldessa els temes treballats durant el 2010 La participació d’aquest col·lectiu al futur Consell de Política Social i les bonificacions en el transport públic han centrat el debat del plenari. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell de la Gent Gran dóna a conèixer a l'alcaldessa els temes treballats durant el 2010

La participació d’aquest col·lectiu al futur Consell de Política Social i les bonificacions en el transport públic han centrat el debat del plenari.
El Consell de la Gent Gran de Rubí ha celebrat el plenari corresponent a l’any 2010. Al llarg de la sessió van donar a conèixer els temes que han estat treballant durant aquest últim any a l’alcaldessa, Carme García, i a la regidora de Serveis a les Persones, Ana Maria Martínez.

Els membres del Consell van traslladar a les responsables municipals la seva voluntat de participar activament en el futur Consell de Política Social que es crearà d’acord a la Llei 12/2007 de Serveis Socials per tal d’obrir els temes relacionats amb aquest àmbit a la ciutadania, mitjançant un espai de debat i participació. El Consell de la Gent Gran vol formar part d’aquest òrgan, entenent la importància de les polítiques socials (participació activa, desplegament de la Llei de la dependència, pobresa i exclusió de les persones grans, envelliment actiu, etc.) per a aquest col·lectiu.

Durant el plenari, els membres del Consell de la Gent Gran també van celebrar que s’hagi ampliat el ventall de persones que poden utilitzar el transport públic de manera gratuïta o amb bonificacions. Tanmateix, també van fer saber a l’alcaldessa que continuaran treballant per anar millorant les bonificacions en el transport públic per a totes les persones grans de la ciutat, donat que són usuaris per excel·lència d’aquest servei.

Els membres del Consell de la Gent Gran també van traslladar a l’alcaldessa les conclusions del 6è Congrés Nacional de la Gent Gran, en el qual es van tractar temes com la participació, la pobresa i l’envelliment actiu de la gent gran. A més, també es va parlar de l’actualització dels estatuts del Consell, així com també de la seva composició.

El Consell de la Gent Gran és un òrgan de participació municipal de naturalesa consultiva, que té la finalitat d’oferir al col·lectiu de la gent gran de Rubí el seu dret de participació en els assumptes municipals que els afecten directa o indirectament.