Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell de la Formació Professional de Rubí forma part del jurat de la 8ª Nit dels Nous Professionals Aquest dimarts es lliuren els premis del certamen, en un acte que tindrà lloc a la seu de la Cecot, a Terrassa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell de la Formació Professional de Rubí forma part del jurat de la 8ª Nit dels Nous Professionals

Aquest dimarts es lliuren els premis del certamen, en un acte que tindrà lloc a la seu de la Cecot, a Terrassa.
El jurat dels premis de la 8ª Nit dels Nous Professionals, entre els quals hi ha Pilar Rubio en representació del Consell de la Formació Professional de Rubí, ha escollit 19 projectes finalistes d’entre els 84 que s’havien presentat en aquesta vuitena edició. L’acte de lliurament de premis se celebrarà el dimarts, 18 de juny, a partir de les 19h, a la seu de la Cecot.

El certamen està organitzat per l'Ajuntament de Terrassa i pel Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO), amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Cecot. Els premis pretenen motivar i distingir, d’una manera pública i notòria, els projectes de l’alumnat dels Cicles Formatius de qualsevol família professional, així com els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI).

Els 19 treballs seleccionats han estat elaborats per alumnes de 14 instituts de Rubí, Terrassa, Sant Cugat, Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Badia del Vallès i Montcada i Reixac. Pel que fa a Rubí, s’han presentat un total de tres projectes, dos d’ells fets per alumnes del JV Foix i un altre elaborat per estudiants de l’institut L’Estatut. La modalitat que ha registrat una major participació ha estat la categoria “Crèdits de síntesis i/o projectes de cicles formatius de grau mitjà i de grau superior”, amb 46 projectes presentats. En l’àmbit de la ”Cultura emprenedora” s’han lliurat 23 treballs, mentre que els restants corresponen a “Projectes de creativitat artística” (11) i “Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI)” (3).

Els premis tenen una dotació econòmica d’entre 500 i 700 euros, en funció de cada modalitat. El Centre Tecnològic Internacional Leitat es compromet a estudiar la viabilitat econòmica i/o tècnica dels projectes de grau superior finalistes. A més, oferirà una visita guiada al seu centre amb la finalitat que puguin visualitzar l’aplicació de la tecnologia en la recerca empresarial tenint en compte l’àrea temàtica dels projectes finalistes. Per la seva banda, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa s’ofereix a organitzar estades internacionals en empreses europees per a dos estudiants d’FP de grau superior dels projectes finalistes.

Paral·lelament, els projectes finalistes dels cicles formatius de grau mitjà i superior podran optar al Millor projecte d’emprenedoria de l’alumnat de Formació Professional, un concurs d’àmbit català promogut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.