Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell consultiu de la Gent Gran de Rubí comença la renovació dels seus membres L’alcaldessa de la ciutat assisteix a la reunió del plenari de balanç de la feina del darrer any. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell consultiu de la Gent Gran de Rubí comença la renovació dels seus membres

L’alcaldessa de la ciutat assisteix a la reunió del plenari de balanç de la feina del darrer any.
El Consell consultiu de la Gent Gran de Rubí ha celebrat una nova sessió plenària, presidida per l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, acompanyada de la regidora de Cohesió Social i Serveis a les Persones, Ana Ma. Martínez, en el transcurs de la qual es van presentar les candidatures dels nous membres del consell, integrat actualment per 16 persones d’entre 60 i 80 anys, i a la nova secretària tècnica del Consell, que recolzarà la tasca habitual dels membres del Consell, una professional que gestiona el Servei d’Atenció a la Gent Gran a la nova ubicació al Centre Cívic de Can Fatjó, un espai compartit amb l’equip dels Serveis Socials Bàsics del sector IV i el Servei de Dependència. El desplegament de les Lleis de la Dependència i de Serveis Socials ha generat noves competències municipals en aquest àmbit que han permès millorar la xarxa d’equipaments i serveis per a la gent gran com és el cas d’aquest nou espai.

A més, durant la sessió es va exposar la participació dels membres en diverses activitats durant el darrer any 2011, com han estat el programa de convivència i civisme – mediació, els actes de l’aniversari de la rierada que s’han organitzat per a aquest any, les accions de voluntariat de la Festa Major o la Diada de l’11 de Setembre; i es van donar a conèixer els temes treballats durant aquest 2012, en què es commemora l’Any Europeu de l’envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional. En aquest sentit, s’està elaborant tallers d’intercanvi intergeneracional, la primera trobada entre el Consell dels Infants i el de la Gent Gran i un acte relacionat amb la convivència intergeneracional.

Altres aspectes que el membres del consell van exposar a la reunió van ser les retallades a causa de la crisi i com està afectant a la vida quotidiana de la gent gran, propostes de millora en mobilitat a la ciutat en algunes zones o les activitats per a la gent gran que fa l’Ajuntament.

Aquest Consell de Gent Gran és un òrgan de participació municipal de naturalesa consultiva per aportar el dret de participació en els assumptes municipals que afecten directa o indirectament al col·lectiu de la gent gran de Rubí.