Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CN Rubí implanta mesures d’estalvi energètic a les instal·lacions de Can Rosés de la mà del projecte Rubí Brilla Entre d’altres, s’han instal·lat bateries de compensació d’energia reactiva i acumuladors d’aigua d’alta eficiència per a les dutxes. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El CN Rubí implanta mesures d’estalvi energètic a les instal·lacions de Can Rosés de la mà del projecte Rubí Brilla

Entre d’altres, s’han instal·lat bateries de compensació d’energia reactiva i acumuladors d’aigua d’alta eficiència per a les dutxes.
El Club Natació Rubí fa uns anys que aposta fermament per polítiques d’estalvi energètic amb l’objectiu de ser un club més sostenible a llarg termini. A finals de 2011, l’Ajuntament de Rubí, a través del projecte Rubí Brilla, i el CN Rubí van iniciar una relació de col·laboració creant un grup de treball conjunt amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica i reduir tant el consum energètic com d’aigua a les instal·lacions de Can Rosés. I és que aquest és l’equipament que té una despesa energètica més gran de tots els edificis municipals de la ciutat.

Així, s’han posat en marxa diverses actuacions de millora orientades a reduir els consums i els costos energètics. Una de les més importants ha estat la instal·lació, a finals de l’any 2011, de bateries de compensació d’energia reactiva, que ha permès un estalvi anual del 6% en la factura elèctrica. La inversió realitzada es va recuperar en sis mesos. Paral·lelament, a principis d’aquest 2013 s’ha substituït l’enllumenat existent per lluminàries de tecnologia led, que permetran reduir el consum elèctric aproximadament un 3%.

Pel que fa al consum de gas, la instal·lació d’acumuladors d’aigua d’alta eficiència per a les dutxes també ha permès un estalvi important pel club. A més, s’han ajustat les consignes de temperatura de l’aigua de les piscines.

La majoria d’accions, però, són poc visibles pels usuaris, com ara la sensibilització interna de tots els treballadors i treballadores del club perquè facin un ús responsable de l’aigua i la llum, els controls diaris de tots els consums per detectar possibles ineficiències o excessos de consum i la millora de protocols interns de treball.

Totes aquestes mesures han permès reduir els consums elèctrics, de gas i d’aigua durant l’any 2012 respecte l’any anterior, tot i que el club ha pagat aproximadament el mateix import, degut als forts increments dels preus de l’energia. En aquest sentit, millorar l’eficiència energètica i reduir el consum energètic i d’aigua es presenta com una prioritat pel CN Rubí, que vol continuar oferint als usuaris els serveis que demanen amb la millor qualitat possible.

La implicació de tots els membres del club (direcció, responsables de manteniment, treballadors/es) i, especialment, de tots els socis i usuaris, és molt important per aconseguir un club més sostenible a llarg termini.