Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CIT intal·larà la nova senyalització unificada dels parcs empresarials de la B-30 al juliol Les associacions empresarials de la zona ja han rebut la informació de la imminent posada en marxa del projecte https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El CIT intal·larà la nova senyalització unificada dels parcs empresarials de la B-30 al juliol

Les associacions empresarials de la zona ja han rebut la informació de la imminent posada en marxa del projecte
El consorci Catalonia Innovation Triangle (CiT) –integrat pels ajuntaments de Rubí, Cerdanyola i Sant Cugat- està a punt de culminar un projecte llargament reivindicat per les empreses ubicades a l’eix de la B-30: millorar la senyalització dels parcs empresarials que hi ha en aquesta zona.
En les properes setmanes es començaran a instal·lar a la via pública els primers cartells que senyalitzaran de forma unificada i amb una mateixa nomenclatura tots els parcs empresarials de la B-30 al seu pas per Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola.

L’objectiu de la nova senyalització és facilitar l’accessibilitat a les empreses, universitats i centres de coneixement i vincular-les amb la marca de referència territorial CiT. Està previst que en total es col·loquin unes 170 senyals a la xarxa viària d’aquesta zona. El projecte es finança amb fons europeu Feder, de la Diputació de Barcelona i dels 3 ajuntaments implicats.
El comitè executiu del CIT, celebrat el passat divendres, va informar les associacions empresarials de la zona de la imminent posada en marxa d’aquest projecte. Les entitats empresarials, que donen suport a aquesta iniciativa, es van comprometre-le a difondre-la entre els seus associats. D’altra banda, està previst que a finals de juliol el CIT organitzi un acte públic amb la presència de les alcaldesses dels 3 municipis per presentar oficialment la senyalització i exposar l’abast del projecte.

Nova zonificació del territori CIT

S’han ordenat tots els parcs empresarials de Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola en 11 grans zones, cadascuna de les quals incorpora diversos polígons. També s’han modificat les denominacions dels parcs empresarials –amb la incorporació de la referència CiT- i s’ha creat una codificació per indicar la seva posició respecte el conjunt del territori.
La nova senyalització del CiT no afecta els nomenclàtors oficials ni suposa que les empreses hagin de canviar la seva domiciliació. No representarà, per tant, cap tipus de cost per a les empreses que disposaran ara d’una eina que ajudarà a millorar l’accessibilitat i la mobilitat en aquest territori.

El posicionament estratègic de la ciutat al territori és una de les accions del Pla de Reactivació Econòmica

El CIT és un important pol d’atracció i promoció econòmica. Formar-ne part i potenciar la presència de Rubí és una de les accions que inclou el Pla de Reactivació Econòmica per minimitzar les conseqüències de la crisi a través del manteniment i la generació d’ocupació, fet que va estretament lligat al manteniment i atracció de noves empreses. Dins del CIT, el municipi de Rubí resulta molt més atractiu com a espai per a ubicar una empresa perquè, en pocs quilòmetres de distància, aquesta disposa de totes les eines necessàries per desenvolupar la seva activitat i fer-la més competitiva.
Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola treballen des del 13 de febrer de 2008 conjuntament per ser reconeguts com un únic territori econòmic.
Disposar d’una senyalització unificada que l’identifiqui és un pas molt important per aconseguir-ho. Un total de 170 senyals que identifiquen espais com a a part del CIT s’instal·laran a la xarxa viària, zones urbanes, accessos als polígons i plafons d’informació d’empreses existents a cadascuna de les ciutats. Aquestes senyals completaran les actuals que indiquen com accedir a les zones industrials i als espais d’interès econòmic des d’una perspectiva més local.

A banda d’unificar la imatge a nivell de senyalització, el CIT també posarà en marxa en els pròxims mesos una plataforma digital (www.cit.cat) on qualsevol empresa interessada trobarà informació relacionada amb els parcs empresarials, els polígons d’activitat econòmica i els centres universitaris i d’innovació que el conformen. En aquest espai virtual es podran localitzar totes les empreses actives, així com les ofertes de disponibilitat de naus i solars.