Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Especial de Treball Font del Ferro commemora el 20è aniversari amb una jornada de portes obertes Actualment 9 treballadors i treballadores desenvolupen diferents tasques en aquesta empresa municipal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Centre Especial de Treball Font del Ferro commemora el 20è aniversari amb una jornada de portes obertes

Actualment 9 treballadors i treballadores desenvolupen diferents tasques en aquesta empresa municipal.
El Centre Especial de Treball (CET) Font del Ferro celebra aquest cap de setmana una jornada de portes obertes com a acte commemoratiu del seu 20è aniversari que es compleix aquest any, tot i que la Font del Ferro va començar a funcionar l’any 1986 com alternativa formativo-laboral per a adults amb discapacitat psíquica.

Coincidint amb l’arribada de la primavera, el període en el qual les plantes que produeixen es troben en el seu millor moment, els treballadors/es del Centre Especial de Treball, a més dels restants que treballen a la Font del Ferro, aprofiten aquesta trobada per donar a conèixer les tasques que desenvolupen al llarg de l’any. Actualment, hi ha 33 usuaris i usuàries d’aquest servei municipal, 9 dels quals tenen un contracte indefinit i pertanyen al CET, on realitzen tasques de viver i jardineria, participen en fires on venen la seva producció, i col·laboren en el desenvolupament de noves línies de producció que els permeti millorar els seus productes.

La jornada, que serà diumenge 6 d'abril, començarà a les 10.30 h amb un recorregut pel viver i explicacions de les tasques que realitzen els mateixos treballadors/es, que també estaran venent els seus productes als visitants fins a les 12.30 h. Al voltant de les 13 h, alguns dels treballadors/es del CET faran una xerrada per explicar quina ha estat la seva experiència durant aquestes dues dècades treballant en aquesta empresa, quins han estat els seus aprenentatges professionals, com han crescut i evolucionat a nivell personal i com funciona el seu dia a dia al CET, entre d’altres vivències. La jornada conclourà amb l’acte institucional a càrrec de l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia (13.20 h).

Ampliació de la producció

Durant l’any 2013, la Font del Ferro ha anant consolidant nous productes per donar impuls al viver, com per exemple els sacs de Babilònia que els treballadors/es van portar a la Fira Vintage de Barcelona; han buscat nous cultius recomanats pels mateixos clients, com el thymus serpillum (una varietat de farigola) o el phornium (lli de Nova Zelanda); i han participat en diverses fires i trobades a la ciutat per comercialitzar els seus productes. La producció del CET Font del Ferro al 2013 ha arribat a 37.955 plantes, de les quals de producció pròpia son 22.221. Aquestes plantes s’han destinat a la venda pels clients, a la producció dels sacs de Babilònia i a reposar les plantes mares per continuar la producció d’esqueixos.

Altres tasques realitzades a la Font del Ferro han estat: l’elaboració de substrat reciclat tant per consum propi com per comercialitzar; i el manteniment de diversos espais enjardinats del municipi, com el pati de la Llar – Residència, Escola Maria Montessori, l’hort de l’Escola Teresa Altet, el jardí del CRAE L’Espurna i El Museu Municipal Castell de Rubí. A més, hi ha altres activitats que també han realitzat els treballador/es com les seves col·laboracions amb els instituts de la ciutat per apropar el mon laboral als alumnes dels centres de secundària.

A més, al llarg d’aquest 2014, l’Ajuntament està treballant en un pla de millora de la Font del Ferro que ha de permetre ampliar més les línies de producció de l’empresa per poder crear nous llocs de treball que garanteixin la seva continuïtat, afectada per les darreres retallades de les administracions autonòmica i central.