Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El centre de Rubí tindrà una programació estable de fires durant tot l'any La regidoria de Comerç ha presentat un calendari de mostres que arrencarà el proper 15 de març amb un “foraestoc” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El centre de Rubí tindrà una programació estable de fires durant tot l'any

La regidoria de Comerç ha presentat un calendari de mostres que arrencarà el proper 15 de març amb un “foraestoc”
La regidora de Comerç, Arés Tubau, i el president de la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí (FACGR), Enric Pallarès, han presentat la nova programació estable de fires que dinamitzarà el centre de la ciutat durant tot l’any. A partir del 15 de març, l’illa de vianants i altres espais propers acolliran mostres de diferents tipus de productes pràcticament cada cap de setmana.

Tubau ha explicat que l’Ajuntament treballava des de fa molt temps en aquest projecte amb la voluntat d’ajudar els botiguers locals: “El nostre objectiu és anar de la mà dels comerciants i promocionar els seus negocis [...], el que volem és que la gent surti al carrer i hi trobi coses diferents”. Una finalitat que ha estat molt ben valorada pel president de la FACGR, Enric Pallarès, ja que “pot crear un hàbit en la gent molt positiu”.

El nou calendari de fires serà possible gràcies a la pacificació de l’illa de vianants, una mesura que es va consolidar ara fa vuit mesos amb el desviament dels autobusos que circulaven fins al moment per l’eix Avinguda de Barcelona-Passeig Francesc Macià. Tal com ha recordat la regidora Arés Tubau, aquest “projecte global” per al centre de Rubí havia d’anar acompanyat necessàriament d’una dinamització profunda del comerç de la zona.

La programació de fires alternarà els ja consolidats Mercat d’Artesania i Mercat Ecològic, de periodicitat mensual, amb les cites clàssiques de Sant Jordi, La Botiga al Carrer, la Festa Major i Sant Galderic, les noves edicions d’iniciatives recents com La Nit Oberta i El Mercat viu de Nit, i tot un seguit de noves propostes de temàtica diversa. Entre aquestes novetats destaquen els “foraestocs”, que tindran lloc el 15 de març i el 20 de setembre, i que estan pensats perquè els comerciants locals puguin vendre els darrers productes de la temporada. També figuren entre les noves propostes una fira de producte català, l’Espardenyat, que tindrà lloc el 29 de març; una mostra de flors i plantes el 10 de maig, amb la participació de botigues de Rubí i de fora; i una fira de la cervesa el 4 d’octubre.

La programació de fires, a més, es farà ressò d’aficions i temàtiques de gran acceptació popular en els darrers temps. Així, el 12 d’abril es farà una mostra d’objectes vintage, mentre que el 31 de maig se celebrarà una fira de productes fets a mà sota el títol Handmade & Do it yourself.