Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El centre de Rubí acollirà aquest dissabte la fira de producte català Espardenya't En el marc de la fira, els infants podran gaudir d’un espai lúdic a la plaça Catalunya anomenat 'Un jorn al mas' https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El centre de Rubí acollirà aquest dissabte la fira de producte català Espardenya't

En el marc de la fira, els infants podran gaudir d’un espai lúdic a la plaça Catalunya anomenat 'Un jorn al mas'
Dins la nova programació estable de fires de Rubí, dissenyada per la regidoria de Comerç, el passeig Francesc Macià i la plaça Catalunya acolliran aquest dissabte la fira de producte català Espardenya’t. La cita, que comptarà amb la participació d’una cinquantena de parades, s’ha concebut com una iniciativa per promoure els articles de proximitat.

La fira Espardenya’t plantejarà als visitants tota una experiència gustativa i sensorial que els permetrà assaborir els productes de terra més autèntics. La mostra serà una gran exposició de productors d’arrel tradicional i artesans que inclourà, entre molts altres, formatges artesanals, conserves, llet fresca, embotits ecològics, pa fet amb forn de llenya, patés vegetals, mels, llaminadures, cerveses artesanals o vins. A més, també s’hi podran trobar objectes lúdics i de decoració, com ara joguines de fusta, bijuteria artesanal, mapes antics de Catalunya o complements de llana.

Com a part de la fira, s’han programat, a més, taller gratuïts de diversa temàtica: fotografia artesanal per a totes les edats, pa, màgia, pintar la cara i fins i tot munyir vaques. De fet, a la plaça Catalunya s’habilitarà un espai lúdic destinat als més petits, amb el nom Un jorn al mas, on els nens i nenes hauran de fer un recorregut per una granja infantil realitzant diverses feines de pagès reinterpretades des d’un punt de vista divertit, com ara pescar hortalisses, posar la cueta al porquet o munyir la cabra.

La fira Espardenya’t, organitzada per la regidoria de Comerç amb la col·laboració de l’empresa Esdeveniments 7 Vetes, s’instal·larà al passeig Francesc Macià i la plaça Catalunya entre les 10 h i les 21 h.

Una programació per a tot l’any

La fira Espardenya’t forma part de la nova programació estable de fires que ha dissenyat la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu dinamitzar el centre de la ciutat durant tot l’any. El calendari de fires, que va arrencar el 15 de març amb una Fora Estocs, inclou propostes de tot tipus pràcticament cada cap de setmana.

La programació de fires alterna els ja consolidats Mercat d’Artesania i Mercat Ecològic, de periodicitat mensual, amb les cites clàssiques de Sant Jordi, La Botiga al Carrer, la Festa Major i Sant Galderic, les noves edicions d’iniciatives recents com La Nit Oberta i El Mercat viu de Nit, i tot un seguit de noves propostes, com els ja esmentats Fora Estocs i Espardenya't, i les fires de flors i plantes, cervesa, objectes vintage o productes fets a mà.