Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre de Dia commemora el seu 10 aniversari amb una exposició La mostra vol donar a conèixer l’evolució del centre i la seva tasca a la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Centre de Dia commemora el seu 10 aniversari amb una exposició

La mostra vol donar a conèixer l’evolució del centre i la seva tasca a la ciutat.
El Centre de Dia en Salut Mental commemora el seu 10è aniversari amb l’exposició “10 anys de rehabilitació comunitària al Centre de Dia de Salut Mental' que donarà a conèixer la història del centre i les activitats que s’hi desenvolupen, amb la finalitat de transmetre els objectius i les funcions de la tasca de rehabilitació comunitària a la població de la nostra ciutat.

Aquesta mostra, que ha estat preparada pels mateixos usuaris, per l’Associació de Familiars i pels professionals del servei que hi treballen, serà inaugurada per l’alcaldessa de Rubí, Carme García, el pròxim dijous 4 de desembre a les 18 hores al mateix Centre de Dia en Salut Mental (c/ Pitàgores, 4).

L’exposició, que es podrà visitar els pròxims dies 5, 12 i 15 de desembre de 10 a 13 h i el dia 11 de 15.30 a 17 h, inclou 9 espais diferents amb plafons, fotografies, dibuixos, vivències de les persones afectades, un muntatge audiovisual, etc. que mostren al visitant els aspectes terapèutics de la rehabilitació, com la millora de la capacitat expressiva, la importància de la participació de la comunitat, l’estigma de les malalties mentals i la necessitat de lluitar-ne en contra o en què consisteix la rehabilitació psicosocial, entre d’altres temes.

La creació del Centre de Dia en Salut Mental va suposar cobrir una necessitat dels pacients i les seves famílies que, fins aleshores, s’havien de traslladar fora de Rubí per a ser usuaris d’un centre de dia i beneficiar-se dels tractaments de rehabilitació psicològica i social per a les persones afectades per un trastorn mental greu.

El Centre de Dia va iniciar la seva activitat el mes de setembre de 1998 i ,en aquests 10 anys, el servei ha crescut en quantitat i qualitat ja que el sector de referència ha passat d’una població general de 100.000 habitants a 160.000, per la qual cosa el servei ha arribat a tenir 25 places en lloc de les 20 inicials concertades amb la Generalitat. A més, pel que fa a l’assistència, ha passat d’atendre a 18 usuaris (any 1998) a atendre’n 79 (any 2007), amb un total de 2.665 actes assistencials l’any 1999 i de 8.255 l’any 2007. L’equip interdisciplinari de professionals format per psicòlegs, treballadores socials i monitors també ha passat de 5 professionals l’any 1998 a 9 en 2008