Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El centre de dansa tradicional catalana s'ubicarà a l'edifici Espona El lloc escollit com a seu d’aquest futur centre s'ha fet públic a càrrec del conseller Tresserras i l’alcaldessa de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El centre de dansa tradicional catalana s'ubicarà a l'edifici Espona

El lloc escollit com a seu d’aquest futur centre s'ha fet públic a càrrec del conseller Tresserras i l’alcaldessa de Rubí.
L’edifici de l’antiga fàbrica Espona ha estat l’emplaçament escollit per ubicar-hi el futur centre de recerca i difusió de la dansa tradicional catalana. Així ho ha anunciat en roda de premsa el regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Martí Pujol, acompanyat per l’alcaldessa de Rubí, Carme García, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manel Tresserras.

Martí Pujol ha explicat que una comissió de treball ja ha elaborat l’avantprojecte d’aquest centre, que també ha tingut en compte altres possibles emplaçaments com són el Vapor Nou i la masia de Can Serra. L’alcaldessa ha explicat que l’Espona “és l’espai més idoni per acollir el centre per les seves característiques: la titularitat, els accessos, la proximitat... Fins ara ha estat una instal•lació destinada bàsicament a exposicions, però volem que sigui un espai polivalent i que l’Esbart Dansaire tingui el seu indret per continuar treballant amb la dansa”. Per aquest motiu, el centre s’obrirà a l’àmbit nacional per oferir activitats de formació i promoure la dansa tradicional, i s’adreçarà a dansaires, docents, formadors, experts i públic en general.

Segons ha explicat l’alcaldessa, l’Ajuntament de Rubí ha valorat que amb una inversió relativament poc important en breu es podria posar en marxa aquest projecte. “Però cal fer obres d’adequació per poder acollir els futurs serveis i per això hem de veure els recursos que tindrem per al manteniment i com es finançarà, ja que el finançament és una de les preocupacions més importants per a les administracions locals”. En aquest sentit, el conseller Tresserras ha recordat “el compromís econòmic que hem mantingut des dels inicis del projecte i per tant la Generalitat en finançarà una part”.

El conseller s’ha mostrat molt satisfet “per la bona sintonia que hem tingut des que vam parlar del projecte per primera vegada, quan estudiàvem la possibilitat de que Rubí acollís un centre de referència per a tot el país, un espai cultural d’excel•lència”, ha explicat. Tot i aquest avenç, el conseller ha recordat que encara queden detalls per concretar, però ha assenyalat que “des del departament ens sentim còmodes del que s’ha fet i reiterem el nostre compromís d’ajudar en tot el que faci falta”.

Per altra banda, el president de l’Esbart Dansaire de Rubí, Isidre Rubio, ha manifestat sentir-se “molt il•lusionat amb aquest centre, que ha de ser interessant no només per a l’Esbart sinó per a totes les entitats de dansa tradicional en l’àmbit nacional”. Rubio ha destacat el compromís de començar a treballar un cop que ja s’ha trobat la ubicació “per anar generant activitats i oferir la dansa tradicional a tothom”.

Un cop elaborat l’avantprojecte del centre de recerca i difusió de la dansa tradicional catalana, es continuarà amb la redacció del projecte definitiu, la definició i recerca del pressupost i les obres d’adequació de l’espai. “Esperem que en un any es facin forces avenços i ho puguem inaugurar l’abans possible”, ha manifestat l’alcaldessa, Carme García.

Més informació