Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Cívic de Can Fatjó acollirà un nou equip de serveis socials L’Ajuntament reformarà l’equipament per aïllar els espais destinats als usos actuals dels nous que s’afegiran quan acabin les obres. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Centre Cívic de Can Fatjó acollirà un nou equip de serveis socials

L’Ajuntament reformarà l’equipament per aïllar els espais destinats als usos actuals dels nous que s’afegiran quan acabin les obres.
El centre cívic de Can Fatjó tindrà nous usos a partir del segon trimestre de l’any vinent. I és que l’Ajuntament té previst implantar-hi un equip bàsic de Serveis Socials, Servei de Dependència i Servei Integral d’Ajuda a Domicili. D’aquesta manera, els recursos municipals estaran més a prop dels veïns d’aquesta zona. En la mateixa línia, en un futur pròxim està previst que aquest edifici també aculli una Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), en el marc del nou model de desplegament territorial d’aquest servei. L’objectiu final és que qualsevol ciutadà del nucli urbà tingui una OAC a una distància de 15 minuts caminant des del seu domicili. A banda d’aquests nous serveis, el centre cívic continuarà acollint algunes entitats socioculturals de la ciutat, com és el cas de l’Asociación Rociera Andaluza de Rubí, l’Associació de Veïns de Can Fatjó i l’Associació de Puntaires de Rubí. Per aquest motiu, l’immoble s’haurà d’adequar als nous usos i a la coexistència de les diferents activitats.

Les obres, que començaran el proper 13 de desembre i que tenen un termini d’execució d’aproximadament uns 4 mesos, consistiran en la redistribució de l’interior del centre cívic per aïllar, d’una banda, l’espai que utilitzen les entitats i, de l’altra, la zona reservada als serveis municipals. Aquests treballs han estat adjudicats a l’empresa Rubicast 2005 SL per un import de 171.661,27 euros. El projecte de reforma del centre cívic de Can Fatjó també contempla uns treballs generals de millora de les instal·lacions, que han estat adjudicats a l’empresa Instal·lacions Elèctriques Torra SL (INELT) per un import de 117.852,72 euros.

La modificació més evident serà la creació, a la façana de l’avinguda de Castellbisbal, d’una nova entrada a la planta baixa i d’una escala i un ascensor que permetin accedir a la primera planta. A la vegada, es mantindrà l’accés actual, ubicat a l’extrem oposat de l’edifici, a través del qual s’accedirà als espais destinats a les entitats.

L’interior de l’equipament patirà una important reorganització de l’espai. Els treballs afectaran la meitat de la superfície de la planta baixa, que es destinarà a serveis municipals. S’habilitarà una sala d’espera, amb un punt de control i dos punts d’atenció a la ciutadania, sales de reunions, de treball i despatxos. Aquest nou espai es comunicarà amb l’altra meitat de la planta, que no es reformarà, a través d’un porta de vidre. A la primera planta, on s’hi ubicarà el Servei de Dependència i el Servei Integral d’Ajuda a Domicili, es crearan una sala de treball i dos despatxos. A més, s’habilitaran nous banys adaptats. En total, s’intervindrà en una superfície de 374,51 metres quadrats.

Els treballs d’adequació inclouen tot un seguit de millores, des del sòl fins a la instal·lació elèctrica o la xarxa de climatització. Les obres de reestructuració de l’espai obligaran a fer un canvi del paviment que es troba ara mateix en mal estat. D’altra banda es renovarà la instal·lació de climatització per a modernitzar-la, també es col·locaran noves xarxes elèctriques i de telefonia i internet. El telecentre de Can Fatjó s’ubicarà a la primera planta de l’edifici.

Aquesta actuació s’emmarca en l’estratègia del Ajuntament de descentralitzar els serveis socials amb l’objectiu d’apropar-los als usuaris. En aquesta línia, juntament amb l’adequació del Centre Cívic de Can Fatjó, hi ha la reforma del local municipal del carrer Mª Aurèlia Capmany. Tot plegat suposa una inversió de prop de 900.000 euros.