Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler de Rubí conjugarà la cultura contemporània amb la tradició i arrels del nostre passat La programació cultural d’aquest equipament començarà el pròxim divendres amb dues exposicions: una de la Companyia Sarruga i un altra de Pep Borràs. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Celler de Rubí conjugarà la cultura contemporània amb la tradició i arrels del nostre passat

La programació cultural d’aquest equipament començarà el pròxim divendres amb dues exposicions: una de la Companyia Sarruga i un altra de Pep Borràs.
El Celler de Rubí es convertirà en un equipament que “combinarà la modernitat amb la tradició” ha assegurat la regidora de Cultura; Neus Muñoz, durant la presentació de la programació que l’Ajuntament de Rubí ha preparat per a aquest primer semestre de l’any en aquest nou espai rubinenc. A més de combinar aquests dos eixos, la programació s’ha volgut dissenyar atenent “a l’especialització amb la qual es programen la resta d’activitats a la ciutat”, ha dit la regidora, com la Biblioteca pel foment de la lectura; La Sala per les arts escèniques; el Museu Municipal Castell pels temes relacionats amb la història i el patrimoni; o l’Espai 14/13 per la música. Segons Neus Muñoz, aquest nou equipament ha de tenir “un paper destacat en la construcció de la comunitat i en la projecció de la nostra ciutat, tant cap a l’exterior de Rubí com dintre de la pròpia ciutat”.

De fet, la proposta cultural, que s’inaugurarà aquest divendres, s’ha treballat amb aquestes dues línies d’actuació que giren entorn a la cultura contemporània i a la tradició. Les activitats que inicien la programació són dues exposicions: d’una banda els insectes gegants de la Companyia Sarruga, especialitzada en espectacles de carrer, que arriben a la nostra ciutat en un dels primers actes de commemoració del seu 20è aniversari; i de l’altra una mostra d’escultures de Pep Borràs, realitzades amb ferro, una part de les quals seran integrades a diversos espais de la ciutat, ja que les ha cedit al consistori.

“Amb aquesta proposta – ha dit la regidora – volem que el Celler sigui un espai que doni forma als fets culturals del nostre temps, treballant de manera conjunta amb els artistes, es a dir que no es tracti només d’un contenidor d’obres d’art, sinó que sigui un espai d’innovació”. Així, algunes de les activitats d’aquest primer semestre inclouen propostes que van més enllà, com poden ser tallers amb artistes, com el que farà Pep Borràs sobre l’art de la ferralla els divendres 21 i 28 de març o un taller de construcció d’una flauta de Pan al maig; un espectacle de la Companyia Sarruga a finals del mes de març; o una mostra de grafits al Celler que inclourà un taller posterior amb The Petados Crew també al mes de maig. La proposta presentada vol combinar aquestes dues línees per tal que el Celler pugui crear xarxes importants a la ciutat que, alhora, puguin donar projecció exterior, a través de relacions que es puguin establir amb altres equipaments semblants al Celler, que també són espais de creació, i on es pugin portar les creacions fetes a la ciutat, a més de rebre les que aquests espais puguin cedir.

Tres espais diferenciats

La programació cultural del nou Celler ha dividit l’espai en tres sales diferenciades, en cadascuna de les quals es farà un tipus d’activitat o un altra. La Sala de Tines, integrada per la nau principal amb dues fileres de tines disposades paral·lelament, es l’espai central del Celler, que permetrà organitzar les propostes culturals d’activitats de format més gran, com la que obre aquesta programació de la Companyia Sarruga, o espectacles de teatre o música.

L’altra sala gran, ubicada a la planta soterrani del Celler, anomenada Sala Cèsar Martinell, acollirà bàsicament exposicions temporals, com la que iniciarà la programació a càrrec de l’artista rubinenc Pep Borràs, o una mostra fotogràfica del fotògraf Carles Mercader, que es combinarà amb un recital de poesia.
La tercera sala és l’Espai Tremuja, l’antic espai destinat a la recollida del raïm que es troba a la primera planta de l’equipament, que serà habilitat per a activitats de petit format, com poden ser projeccions de documentals, conferències o tallers diversos.

Per acabar, amb l’arribada de la primavera també es programaran a la plaça del Celler algunes activitats per a un públic més ampli i divers, com poden ser concerts de jazz, soul o funk i alguna activitat per al públic infantil.