Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CECAT posa en alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya per risc de vent Fins dijous es preveu un episodi de vents on hi haurà ratxes màximes que poden superar el llindar de ratxa màxima de 25 m/s. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El CECAT posa en alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya per risc de vent

Fins dijous es preveu un episodi de vents on hi haurà ratxes màximes que poden superar el llindar de ratxa màxima de 25 m/s.
El CECAT (Centre de Coordinació operativa de Catalunya) comunica que, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i tenint en compte les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar, s’ha posat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en fase d’alerta per vents.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, fins el dijous 7 de febrer es preveu un episodi de vents on hi haurà ratxes màximes que poden superar el llindar de ratxa màxima de 25 m/s. S’estima que el perill al Vallès Occidental serà moderat.

Fins dimecres al matí, el vent bufarà de component oest i afectarà a gran part del territori català, afectant sobretot al Pirineu occidental i al Prelitoral centre i sud, i especialment durant la nit i matinada. Per a la tarda de dimecres i fins dijous, el vent canviarà a component nord i afectarà sobretot al Pirineu i l’Empordà.

Les ratxes màximes s’enregistraran a cotes elevades i es preveu que el fenomen tingui una afectació de caràcter extens (és a dir que afectaria entre el 30 i el 70% del territori avisat).