Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Carnaval 2010 ”Un carnaval de nassos” ret homenatge al món del circ El carnaval d’aquest any se celebrarà de l’11 al 17 de febrer en diversos indrets de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Carnaval 2010 ”Un carnaval de nassos” ret homenatge al món del circ

El carnaval d’aquest any se celebrarà de l’11 al 17 de febrer en diversos indrets de la ciutat.
El Concurs de Truites del Mercat Municipal donarà el tret de sortida a la festa de Carnaval 2010, que sota el títol “Un Carnaval de nassos” ha estat presentat avui per la regidora de Cultura, Neus Muñoz. Segons la responsable d’aquest servei, aquest any s’ha triat un tema, en aquest cas relacionat amb el món del circ i dels pallassos, “per continuar amb la uniformitat i continuïtat” a les activitats que s’organitzen des de l’Ajuntament per aquesta festa tant popular, com ja es ve fent des de fa uns anys. Neus Muñoz ha dit que s’ha volgut, “en sinèrgia amb la pompositat del Carnaval, reivindicar el món del circ i la seva espectacularitat, ja que com a mostra artística és una part important de la nostra cultura”.

Així, el Concurs de Truites que suposa l’inici de la festa el Dijous Gras, se celebrarà a la parada 24 del Mercat Municipal, el dijous 11 de febrer. A partir de les 19 hores, hi haurà el lliurament dels premis als tres primers guanyadors que rebran 100, 50 i 30 €, respectivament, en vals de compra pel Mercat Municipal i la tradicional degustació de les truites del concurs per part del assistents al lliurament.

Unes 20 comparses participen al Concurs

Al voltant d’unes 20 comparses participaran al Concurs de Comparses de Carnaval, que ahir va tancar el seu període de preinscripció, que es farà al llarg de la tarda del Dissabte de Carnaval i que començarà amb l’arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, a les 18.30 h, a la plaça de Catalunya. Aquest any la Rua de Carnaval, amb la cercavila de comparses del concurs, passarà pels carrers Maximí Fornés, Montserrat, pg. Francesc Macià, av. Barcelona, Historiador Serra, Sant Sebastià i pl. Salvador Allende, on s’instal•larà l’envelat de Carnaval i es farà el lliurament de premis a les comparses guanyadores. Posteriorment, a partir de les 23 h, hi haurà el Ball de Carnaval, en el qual l’any passat van participar més de 4.500 persones, adreçat als més joves al mateix envelat, amb entrada gratuïta i pel qual s’aconsella anar disfressat.

També a la Matinal de Carnaval de diumenge 14 de febrer, hi haurà un espectacle de ball infantil amb “La Cuca de mil colors” de la Cia. Grimpallunes al mateix envelat. La resta d’activitats adreçades als infants es faran a la Rambla del Ferrocarril, amb inflables i un espectacle d’animació, i a la plaça de Catalunya, on hi haurà un taller de circ.

L’enterrament de la sardina, com ja es tradicional, tancarà aquest Carnaval 2010, dimecres 17 de febrer quan es cremi a Sa Majestat Carnestoltes, amb la sardina gegant que es construirà, que aquest any decoraran en una sessió de pintada de grafits que farà l’entitat juvenil Petados Crew el dimarts 16 de febrer a les 18 hores a l’Escardívol.

Un gran nas, imatge del Carnaval 2010

“Una mirada de narices”, dissenyat per Héctor Pisa d’Osca, va ser el cartell escollit com a guanyador pel jurat del Concurs de Cartells del Carnaval 2010 pel jurat d’aquesta edició, integrat per la regidora de Cultura, Neus Muñoz, el fotògraf rubinenc, Cèsar Font i la directora d’EDRA, Blanca Serrano.

En aquesta edició, en què s’han presentat un total de 26 propostes al concurs, procedents de diferents llocs com Banyoles, Barcelona, Tarragona, Girona, i altres d’altres indrets com Navarra i Osca, s’ha pogut ampliar la participació respecte a l’any passat gràcies a la difusió que s’ha fet d’aquest concurs en diverses webs d’internet destinades a fer difusió de certàmens d’aquest tipus.

Tots els cartells presentats per aquest Carnaval 2010 es poden visitar a l’exposició “Selecció de cartells de Carnaval” al Castelll Ecomuseu Urbà fins al 19 de febrer, de dimarts a dissabtes de 16 a 20 h i diumenges d'11 a 14 h.

Altres exposicions que es podran visitar relacionades amb la temàtica del carnaval seran la de les “Obres del Concurs de Màscares” de l’11 al 25 de febrer a l’antiga Biblioteca Mestre Martí Tauler (c/ Joaquim Blume, 28, Escardívol), de dilluns a divendres de 18 a 20 h, i l’“Aparador de Carnaval” a la Botiga de Rubí, realitzat pels alumnes de 2n curs del Grau superior de Projectes i direcció d’obres d’interiorisme de l’Escola Municipal d'Art i Disseny (EDRA). Aquesta mostra es podrà visitar de l’11 al 28 de febrer.

Més informació.