Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 95% dels treballs de millora del drenatge del col·lector del c/ Mallorca estan finalitzats Les dues fases de l’obra podrien quedar enllestides a mitjans de novembre, si la climatologia no ho impedeix. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El 95% dels treballs de millora del drenatge del col·lector del c/ Mallorca estan finalitzats

Les dues fases de l’obra podrien quedar enllestides a mitjans de novembre, si la climatologia no ho impedeix.
Les obres del col·lector del carrer Mallorca encaren la recta final. Fins ara ja s’han executat el 95% dels treballs de millora del drenatge en superfície, una de les dues fases del projecte. Així, només resta instal·lar el 5% dels 424 embornals previstos i els pous de registre, distribuïts per tot el barri de Ca n’Oriol, amb els quals es pretén ampliar els punts de recollida i captació de les aigües pluvials que fins ara no s’absorbien i s’estancaven a les zones baixes dels carrers.

L’altra actuació, la remodelació de la cambra hidràulica, es va iniciar fa una setmana. Les obres consisteixen en la incorporació de tàbics que suavitzaran les arestes de les parets i conduiran directament l’aigua al tub de sortida, evitant el tap i les turbulències que provoca l’estructura actual de la cambra. Amb aquesta actuació es pretén corregir el mal funcionament d’aquesta cavitat, evitant l’estancament i el posterior desbordament de l’aigua.

Els treballs de remodelació de la cambra només afecten una part de la vorera que hi ha situada a l’avinguda de l’Estatut, just a sobre de la cambra. Aquesta actuació, però, no impedeix el pas dels vianants, ja que hi ha una amplada suficient per a la circulació de les persones.

Una altra de les actuacions que s’estan executant és la construcció d’un nou col·lector que anirà des de l’avinguda de les Olimpíades fins al carrer de Barcelona, a l’alçada del carrer de Tarragona. Tot just ara els operaris han començat l’última connexió al clavegueram. La duració dels treballs és de 3 dies, aproximadament. Per tal de poder dur a terme aquestes obres, es desviarà el trànsit de l’avinguda de les Olimpíades i del carrer de Barcelona, ja que els pous de connexió del nou col·lector estan just al centre de la calçada.

El conjunt d’aquestes obres podria finalitzar a mitjans del mes de novembre si la pluja no fa acte de presència.

Recordem que el consistori ha posat a disposició de la ciutadania una adreça de correu electrònic (obres@ajrubi.cat) i un telèfon (93.588.77.55) per a què aquells que ho desitgin puguin rebre informació més detallada d’aquestes obres. A més, la pàgina web municipal també recull informació actualitzada del desenvolupament d’aquests treballs.