Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 60% de les obres FEOSL ja estan finalitzades El total d’inversions municipals per al 2010 i 2011 serà de 18,7 milions d’€ després que el Ple aprovés un increment de gairebé 5 milions per a donar compliment al Pla del mandat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El 60% de les obres FEOSL ja estan finalitzades

El total d’inversions municipals per al 2010 i 2011 serà de 18,7 milions d’€ després que el Ple aprovés un increment de gairebé 5 milions per a donar compliment al Pla del mandat.
Un 60% dels 19 projectes finançats amb el Fons Estatal d’Ocupació i Sostenibilitat Local (FEOSL) han finalitzat ja o tenen previst fer-ho la setmana vinent. Es tracta de pràcticament tots els projectes de millora de centres esportius, els d’innovació i noves tecnologies, els d’estalvi i eficiència energètica i el projecte d’adequació i millora de la Finca Font del Ferro.

La resta, “hauran d’estar acabats abans del 31 de desembre”, segons ha explicat aquest matí en roda de premsa el regidor de Desenvolupament Urbà, Roger García. Aquesta previsió afecta a la creació de les franges perimetrals i la intervenció paisatgística al torrentó de Can Mir “que ha estat parada durant l’estiu per prohibició expressa davant el risc d’incendis”, ha apuntat García. La millora de l’Escardívol està prevista per a finals del mes de novembre i els dos grans projectes FEOSL (la construcció de l’amfiteatre i entorn del Castell; i l’adequació de l’entorn de la Llana) seran les darreres a finalitzar.

A mitjans d’aquest mes de setembre ja s’havia generat el 92 % de l’ocupació compromesa durant aquestes obres, és a dir 199 treballadors i treballadores enfront els 217 inicialment previstos.

D’aquesta xifra, 85 són de nova contractació (la resta són treballadors i treballadores que ja pertanyien a les empreses que fan les obres i que han mantingut la seva feina) i el 61 % s’han contractat a través del Servei d’Inserció de l’IMPES.

La inversió global dels projectes FEOSL que s’executen aquest any és de 6,2 milions d’euros. Aquesta inversió se suma als 7,5 milions aprovats pel consistori per invertir en projectes de millora a la ciutat i, ara s’hi afegeixen gairebé 5 milions més, dels quals 4,3 milions provindran de crèdits, per poder executar les obres inicialment previstes per al pròxim any. Això suposa que la inversió total municipal per als anys 2010 i 2011 serà de 18,7 milions d’euros.

Objectiu: acomplir el Pla d’Inversions del mandat

A banda de fer balanç de l’estat en què es troben les obres del FEOSL a tres mesos de la data prevista de finalització, l’alcaldessa, Carme García, que ha estat acompanyada pel regidor de Serveis Centrals, Josep Castro, i el regidor de Desenvolupament Urbà, Roger García, ha explicat en roda de premsa les raons per les quals el govern va portar ahir a Ple una modificació pressupostària de 5 milions d’€.
L’alcaldessa ha explicat que “amb aquesta decisió garantim l’acompliment del Pla d’Inversions que el govern local s’havia marcat fins a l’any 2011”. García ha afegit que “l’Ajuntament té les finances sanejades i això ens ha permès fer aquest endeutament i encara més si haguéssim volgut”.

La injecció de diners permetrà al govern local poder finalitzar les obres iniciades durant altres exercicis com el Celler o la Llei de Barris al Pinar, així com poder executar altres projectes previstos per l’any vinent com l’ ampliació del Cementiri.

Carme García s’ha referit a les darreres mesures impulsades pel Govern Central d’obligat compliment per als Ajuntaments, les quals condicionen el finançament de projectes per a l’any 2011. Inicialment, amb l’aprovació del govern estatal del decret 8/2010 el passat estiu, es prohibia als consistoris cap endeutament per a l’any vinent. Aquesta mesura ha estat suavitzada recentment amb un anunci de la ministra Salgado on limita la prohibició als Ajuntaments que tenen un nivell d’endeutament superior al 75 %. “A finals de l’any 2009 l’Ajuntament de Rubí tenia un endeutament del 68 %”, segons ha apuntat Josep Castro.
Aquest anunci, però, no ha estat oficialitzat i els Ajuntaments encara desconeixen quin serà el contingut exacte de la proposta. L’alcaldessa ha explicat que “davant aquesta incertesa i la possibilitat que la decisió final pugui condicionar la no execució del Pla d’inversions municipal per al 2011, hem decidit avançar la demanda de crèdits per garantir l’execució de totes les obres compromeses”.