Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 60,27% dels treballadors de l’Ajuntament de Rubí secunden la vaga general contra la reforma El ple municipal va aprovar una moció de suport a l’aturada tot i els vots en contra del Partit Popular (PP) i Convergència i Unió (CiU). https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El 60,27% dels treballadors de l’Ajuntament de Rubí secunden la vaga general contra la reforma

El ple municipal va aprovar una moció de suport a l’aturada tot i els vots en contra del Partit Popular (PP) i Convergència i Unió (CiU).
El 60,27% dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Rubí van secundar la convocatòria de vaga general celebrada arreu del país per protestar contra la reforma laboral aprovada recentment pel Govern estatal. El consistori va pactar amb els representants sindicals d’UGT i CCOO uns serveis mínims que es van complir al 100% i que es van traduir en 18 treballadors que van cobrir tots els serveis municipals.

A l’última sessió plenària, celebrada aquesta setmana, els grups del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) van aprovar una moció de suport a la vaga general, amb els vots en contra del Partit Popular (PP) i de Convergència i Unió (CiU). Entre d’altres, van acordar suspendre tota activitat o acte públic organitzat pel consistori previst per la jornada de vaga.

A les 12 del migdia d’ahir, centenars de persones, entre les quals hi havia representants dels sindicats, de centres educatius públics, d’algunes formacions polítiques i ciutadans a títol individual, entre d’altres, es van concentrar a la plaça de Pere Aguilera per mostrar el seu rebuig envers la reforma laboral. Posteriorment, alguns dels concentrats es van dirigir a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat per assistir a la manifestació convocada a Barcelona a la tarda.

Incidències
La Policia Local ha informat que durant la nit de dimecres a dijous ja es van registrar les primeres incidències: els panys d’alguns establiments i edificis oficials havien estat sabotejats amb silicona per evitar que es poguessin obrir. A la matinada, la comissaria va rebre les primeres queixes i requeriments de persones que volien anar a treballar i que no ho podien fer perquè els piquets els ho impedien.

Al matí es van formar diverses barricades a l’entrada d’alguns polígons industrials, sobretot a base de la crema de pneumàtics i de palets de fusta. Un dels punts on aquestes accions van generar més queixes, tant de la ciutadania com de l’empresariat, va ser l’avinguda de Can Sucarrats. També hi va haver conflicte a l’entrada del polígon de La Bastida, els accessos del qual s’anaven tallant i reobrint.

Els agents de la Policia Local van haver de regular diversos punts d’accés als polígons i, en algunes zones, van haver de mediar entre piquets i conductors/botiguers.