Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 36é Cros de Rubí organitza una recollida solidària d’aliments el pròxim 15 de desembre La Taula d’Entitats de Rubí per la Inclusió Social participa aquest any en aquesta prova esportiva per recaptar aliment bàsics. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El 36é Cros de Rubí organitza una recollida solidària d’aliments el pròxim 15 de desembre

La Taula d’Entitats de Rubí per la Inclusió Social participa aquest any en aquesta prova esportiva per recaptar aliment bàsics.
El pròxim 15 de desembre, el Bosc de Ca n’Oriol tornarà a ser el circuit pel qual transcorrerà el 36è Cros de Rubí, la prova atlètica en què es disputen un total de 15 curses amb diverses distàncies organitzada per la Unió Atlètica Rubí (UAR) en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí, per tal de potenciar aquest tipus de disciplina esportiva de forma global. Aquesta edició, però, el Cros de Rubí es torna solidari amb l’organització d’una recollida d’aliments en què participen els membres de la Taula d’Entitats de Rubí per la inclusió social.

“L’any passat van participar 1800 persones – ha dit el regidor d’Esports, Josep M. Castro durant la presentació – i aquest s’espera un volum de participació semblant, entre 1.500 i 2.000 atletes, la qual cosa pot fer que aquesta recollida d’aliments sigui un èxit i per què la ciutadania rubinenca mostri, una vegada més, la seva solidaritat amb la població que està en un situació més desafavorida”.
Per la seva banda, el president de la Unió Atlètica Rubí (UAR), Josep Manel Santamaria, ha dit que, tot i ser el mateix espai on des de l’any passat s’organitza el cros, “s’han ajustat els circuits i les distàncies per tal de poder coordinar totes les proves que es fan i potenciar encara més la promoció de l’atletisme entre la població, que és l’objectiu d’aquest tipus d’activitats”.
Durant tot el dia, hi haurà un grup de voluntaris de les entitats que integren la Taula d’Entitats de Rubí per la inclusió social, ubicat al punt de recollida dels pitralls dels participants, on es podrà aportar algun dels cinc aliments bàsics de les cistelles que lliuren aquestes entitats als seus usuaris/es (oli d’oliva, farina, llet, llaunes de tonyina i tomàquet en conserva). “Aquestes iniciatives donen l’oportunitat a la ciutadania d’apropar-se a les famílies que pitjor o estan passant i, a més, és una forma de sensibilitzar als infants cap a aquest tipus d’accions solidàries”, ha dit el representant de la Taula d’entitats i coordinador de Creu Roja Rubí Sant Cugat, Xavier Royo.

Les inscripcions es poden fer fins al 12 de desembre a través del professorat d’Educació Física dels centres educatius, o a través del web de la Unió Atlètica Rubí. No s’admetrà cap tipus d’inscripcions el mateix dia de la cursa.