Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 23 de maig entra en funcionament l'estació de Renfe a Rubí La Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, va presentar la nova línia 7 de rodalies a l’estació de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El 23 de maig entra en funcionament l'estació de Renfe a Rubí

La Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, va presentar la nova línia 7 de rodalies a l’estació de Rubí.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha manifestat la seva satisfacció per la inauguració de la nova línia 7 de rodalies de RENFE que enllaçarà Martorell amb l’Hospitalet de Llobregat passant per les noves estacions de Rubí i Sant Cugat, remodelades amb criteris bioclimàtics. Uns criteris que es basen en els principis de l’arquitectura sostenible, utilitzant productes i materials naturals o resultat de processos industrials no contaminants, i d’utilització de sistemes de captació d’energies renovables. L’estació de Rubí compta amb una àmplia zona d’aparcament (471 places) amb l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic.

Carme García ha evidenciat la importància de l’acte de presentació que dilluns, 16 de maig, encapçalava la Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, “per ser la primera línia que s’inaugura en el darrer mig segle i per fer realitat una llarga reivindicació de Rubí que ara estarà millor connectada amb les poblacions del Vallès Oriental i el Baix Llobregat”. Així mateix, l’alcaldessa de Rubí va aprofitar la presència de la Ministra per demanar-li que la línia ferroviària arribi a Mollet del Vallès i que l’AVI arribi també a la comarca.

Per la seva banda, la Ministra, va destacar l’important estalvi de temps per desplaçar-se entre ciutats que suposava la nova línia i el fet d’haver-se concebut trencant l’actual “radialitat en les infrastrucutes de transport”. Magdalena Álvarez no es va donar una resposta clara sobre la reivindicada estació de l’AVE al Vallès. “No vull crear falses esperances per als ciutadans d’aquesta zona. Les línies dissenyades per a mercaderies mai podran ser d’alta velocitat”, va dir.

L’acte de presentació de la nova línia, que es va fer a l’estació de Rubí, va comptar també amb la presència del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i els alcaldes de Sant Cugat, Lluís Recoder, i Cerdanyola, Antoni Morral.

La nova línia 7 ofereix una freqüència de pas de dos trens per hora i sentit, de dilluns a diumenge.

Per a més informació sobre els horaris i serveis, els viatgers poden consultar la pàgina web www.renfe.es i/o trucar al telèfon 902 24 02 02.