Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 1r Duatló Olímpic de Rubí se celebra diumenge 20 de gener pel centre de la ciutat Més de 300 duatletes completaran un recorregut amb un total de 55 km a peu i en bicicleta. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El 1r Duatló Olímpic de Rubí se celebra diumenge 20 de gener pel centre de la ciutat

Més de 300 duatletes completaran un recorregut amb un total de 55 km a peu i en bicicleta.
Rubí acollirà el 1r Duatló Olímpic de la nostra ciutat el pròxim diumenge 20 de gener, la segona prova d’aquestes característiques amb distància olímpica que s’organitza a Catalunya. La jornada s’iniciarà a les 9 h a la rambla del Ferrocarril i consta de dues proves a peu de 10 i 5 km per un recorregut urbà, i d’una amb bicicleta de 40 km que passarà per Sant Cugat i Sant Quirze del Vallès.

“Amb aquesta prova – ha dit el regidor d’Esports, Josep M. Castro - comença la temporada de les duatlons a Catalunya per la qual cosa creiem que aquesta és un fita important per a la nostra ciutat que, a més, s’amplia a un àmbit esportiu que fins ara no teníem en no tenir un altra prova d’aquestes característiques. I tot que en algun moment hi haurà afectació a la mobilitat, esperem que la ciutadania gaudeixi d’aquesta trobada, en la qual també participen molts voluntaris de diverses entitats i associacions, sense els quals no hauria estat possible l’organització d’aquest acte.”

Segons el responsable del 1r Duatló Olímpic, Antoni Venteo, integrant de la junta del Club Natació Rubí, que ha impulsat l’organització d’aquesta prova a la ciutat, “s’ha escollit aquesta modalitat olímpica de prova, que només es fa a Banyoles, amb l’objectiu que es pogués homologar segons el calendari de la Federació Catalana de Triatló, a partir de l’any vinent. A més, s’ha fet en un recorregut bàsicament urbà per tal que tota la població pugui participar en la jornada i conèixer aquest esport la pràctica de qual ha crescut molt.”


Tres proves i 55 km


El 1r Duatló Olímpic, en què participaran més de 300 duatletes, constarà de tres proves amb un total de 55 km de recorregut i la primera, de 10 km a peu, començarà a les 9 h. Totes tindran la sortida a la Rambla del Ferrocarril, punt neuràlgic de la prova, on hi haurà els boxes i tots els serveis de suport als participants. A més, des de les 8 h del matí se servirà xocolata als assistents, així com caldo calent per combatre el previsible fred de la jornada que també estarà amenitzada amb música en directe. A la mateixa rambla, al voltant de les 14 h, quan es previst que acabi la prova, farà el lliurament dels premis als tres primers guanyadors de cada categoria i als tres primers per equips (masculí i femení).

La primera prova a peu travessarà tot el cas urbà cap al polígon de La Llana on es donarà la volta per tornar al principi del recorregut a la rambla del Ferrocarril. Allà, els corredors agafaran les seves bicicletes per iniciar els 40 km de la segona prova, cap al carrer d’Edison a la dreta fins arribar a una rotonda, on s’agafarà la carretera C-1413a per fer el recorregut anant cap a Sabadell, passant pels termes municipals de Sant Cugat i Sant Quirze del Vallès. Aquest recorregut s’haurà de completar dues vegades. La tercera prova, també a peu i de 5 km pel centre de la ciutat, té un recorregut semblant a la primera però sense arribar al polígon de La Llana, fins arribar a la meta ubicada al pg. del Ferrocarril.

Les inscripcions encara es poden fer fins al 18 de gener a través de la web que l’organització ha posat en marxa, i on també es poden consultar els recorreguts i les afectacions que seran, aproximadament, de 9 a 12.30 h segons la previsió dels organitzadors.