Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 13è Concurs de Pintura Ràpida Daniel Bas es farà enguany durant la Fira de Sant Galderic La 13a edició del Concurs de Pintura Ràpida se celebra el 20 d'octubre. Enguany es fa coincidir amb la Fira de Sant Galderic i el tema a tractar serà la metixa mostra. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El 13è Concurs de Pintura Ràpida Daniel Bas es farà enguany durant la Fira de Sant Galderic

La 13a edició del Concurs de Pintura Ràpida se celebra el 20 d'octubre. Enguany es fa coincidir amb la Fira de Sant Galderic i el tema a tractar serà la metixa mostra.

La 13a edició del Concurs de Pintura Ràpida que organitza l’Escola d’Art i Disseny canvia enguany de dates i se celebrarà 20 d’octubre. Les anteriors edicions s’havien celebrat per Festa Major, però l’organització ha decidit fer aquest canvi per donar més repercussió al concurs. La intenció és augmentar el nombre de participants per arribar a gairebé la cinquantena, superant així els 30 artistes que van prendre part en la passada edició.<br /><br />Aquest any es fa coincidir amb la fira de Sant Galderic i el tema que hauran de tractar els participants serà precisament la mostra de pagesia i art de la ciutat. D’aquesta manera els artistes es podran veure per la zona mentre treballen en la seva creació que presentaran al concurs.<br /><br />La pintura ràpida és una modalitat en què prima el procés ràpid de creació de l’obra i on els artistes acostumen a fer servir pintures com ara aquarel•les o acrílics i no tant olis, tot i que els participants poden fer servir la tècnica i el format que considerin. <br /><br />Els participants s’hauran de presentar el mateix 20 d’octubre a partir de les 9.30 h a l’estand dels tallers d’art de l’escola EDRA i tenen de temps per presentar les seves propostes fins a les 13.30 h.<br /><br />Hi haurà tres categories: Infantil, de 5 a 9 anys; Juvenil, de 10 a 17 anys; i Adults, a partir de 18 anys. Els premis per les categories infantil i juvenil són d’entre 30 i 90 euros en material didàctic. En la categoria d’adults els premis són els següents: 600 euros al Premi Daniel Bas; 600 euros en material de belles arts pel Premi Joan Piera; i 150 euros pel premi EDRA. Per últim, hi haurà un premi per a una obra de qualsevol de les categories, el Premi Sant Galderic, que atorga 50 euros en llibres a escollir.<br /><br />El veredicte i el lliurament de premis es farà el mateix dia 20 d’octubre després que el jurat, format per Núria Lacambra (artista pintora i llicenciada en història de l’art); Miquel Torrecilla (dissenyador i artista pintor) i Francesc Puell Melà (Aquarel•lista), faci les deliberacions oportunes.