Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Efectius de la Policia Local van fer tasques de suport en l'incendi de Castellbisbal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Efectius de la Policia Local van fer tasques de suport en l'incendi de Castellbisbal

En el moment que es va començar a visualitzar la columna de fum procedent de l’incendi que s’iniciava passades les 15 h al terme municipal de Castellbisbal, es va posar en marxa el dispositiu municipal contra incendis donada la proximitat entre la població veïna i les urbanitzacions de Rubí.

Una patrulla de la policia local es va desplaçar fins a la carretera de Martorell per informar sobre possibles nous focus de l’incendi en el terme municipal de Rubí i per controlar l’evolució del foc del terme municipal veí. L’alcaldessa, Carme García, va posar a disposició de l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, tots els efectius locals i aquesta col·laboració es va concretar en la participació de vehicles de la policia local en el desallotjament dels veïns de la urbanització de Santeugini.

Al llarg de la tarda diversos veïns de les urbanitzacions de la Perla, Can Serrafossà, Sant Muç i Castellnou van trucar l’Ajuntament per informar-se de l’evolució del foc i molts van trucar la policia local informant de possibles focus d’incendi a Rubí que, finalment, van resultar falses alarmes.

L’incendi de Castellbisbal es va produir simultàniament a diferents punts, fet que apunta que podria haver estat provocat. En total, el foc va arrassar més de 200 hectàrees de terreny. En l’extinció de l’incendi van treballar 74 dotacions terrestres i 17 aèries.

Rubí, preparat per un estiu amb risc potencialment alt d’incendis

L’Ajuntament de Rubí ha pres diferents mesures per prevenir que un eventual incendi forestal pugui propagar-se amb facilitat i, per tant, per propiciar un ràpid control del mateix. Així, dins el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals, s’han creat, arranjat i es mantenen els camins que han de garantir l’accessiblitat dels vehicles d’emergència. Així mateix s’ha netejat la vegetació als vials de les urbanitzacions i s’han creat zones de protecció a les urbanitzacions.

Dins el Pla de vigilàcia per a la prevenció d’incendis forestals, es disposa d’un informador encarregat de detectar ràpidament qualsevol incendi forestal i avisar als bombers. Aquesta persona també s’encarrega d’informar de les mesures de prevenció a la població. En l’apartat d’informació a la població, l’Ajuntament ha editat un ban de prevenció d’incendis forestals i es fan diverses trobades amb els presidents de les AVV. També s’han col·locat nous hidrants a les urbanitzacions de Can Barceló, Can Serrafossà i Vallès Parc.

Les mesures de prevenció s’acompanyen d’altres d’actuació. Així, el Pla d’Actuació d’incendis forestals preveu la mobilització de personal i recursos per fer front a un sinistre d’aquestes característiques i la policia local disposa d’un protocol de vigilància i actuació. L’Ajuntament disposaria de forma immediata d’un camió cisterna i la mobilització d’un segon vehicle cisterna per donar suport als bombers, a més de la mobilització de tots els recursos municipals.