Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola d’Art EDRA ofereix una conferència sobre les sortides laborals de la serigrafia, una de les seves formacions Josep Tobella, serigrafista, farà la xerrada a l’auditori del centre educatiu la setmana que comencen les preinscripcions pel proper curs. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola d’Art EDRA ofereix una conferència sobre les sortides laborals de la serigrafia, una de les seves formacions

Josep Tobella, serigrafista, farà la xerrada a l’auditori del centre educatiu la setmana que comencen les preinscripcions pel proper curs.
Tot just aquesta setmana comença el període de preinscripcions per al curs 2013-2104 per als ensenyaments artístics que ofereix l’Escola d’Art i Disseny EDRA de l’Ajuntament de Rubí. Una de les titulacions d’aquesta escola és la de Tècnic d'arts plàstiques i disseny en serigrafia artística, pel qual s’ha de cursar el Cicle formatiu de grau mitjà d’Arts plàstiques i disseny de serigrafia artística.
Amb l’objectiu de donar a conèixer les sortides laborals a què es pot accedir després de cursar aquest tipus de formació, l’Escola organitza aquest dimecres la conferència “I quan s’acaba l’escola, que passa amb la serigrafia” a càrrec del professional Josep Tobella, que tindrà lloc a les 17 h a l’auditori de l’Escola.

Josep Tobella, tècnic serigrafista des de 1971, exerceix actualment com a consultor i professor de serigrafia per a empreses i institucions educatives, per tal de potenciar la serigrafia dins l'entorn gràfic i industrial, donant a conèixer les seves noves possibilitats d'aplicació i mostrant els seus usos en multiplicitat de suports. Tobella és president de FESPA Espanya (Associació Espanyola d’Empreses de Serigrafia i Impressió Digital), membre del comitè organitzador de Graphispag digital, ha estat jurat de nombrosos certàmens de serigrafia i ha publicat el llibre 'Tècnica i pràctica del procés serigràfic', Aedes 2003.

El Cicle de Serigrafia d’EDRA conjuga l’aprenentatge tècnic i industrial amb una vessant molt més artística de la tècnica. La versatilitat de la serigrafia permet adaptar-se a un gran ventall de suports, les qualitats de reproducció ofereixen la possibilitat de tiratges des de 30 a 300 exemplars d’una mateixa matriu i al ser una tècnica directa per estampar permet reproduir o crear una obra pictòrica assegurant la seva durabilitat. A l’escola, per tal de vincular els estudis al món laboral, s’organitzen pràctiques a tallers i empreses de serigrafia, xerrades, visites i col·laboracions amb impressors de serigrafia i artesans.