Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EcoTallers en clau de Re, propostes per reutilitzar i reduir residus a la ciutat L’Ajuntament impulsa activitats per fomentar la sostenibilitat durant tot l’any. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

EcoTallers en clau de Re, propostes per reutilitzar i reduir residus a la ciutat

L’Ajuntament impulsa activitats per fomentar la sostenibilitat durant tot l’any.
Els EcoTallers en clau de Re són una catorzena d’activitats programades per l’Ajuntament de Rubí per tal de fomentar la restauració, la reparació, la recuperació, la renovació, la reinvenció o la reutilització d’objectes, productes, materials, etc. per tal de donar-los una segona oportunitat. A les activitats, que començaran el pròxim 2 d’abril amb un taller de cosmètica natural, es coneixeran diverses formes de REciclatge, REutilització i REparació que permetran allargar la vida dels petits electrodomèstics, transformar de manera creativa la roba vella o fer un bon manteniment dels equips informàtics a les llars, entre d’altres, per transformar els residus en nous recursos.

Aquesta proposta de tallers, cursos i xerrades, com ara fer drapet amb samarretes velles (31 de maig i 26 de novembre), netejar amb productes naturals (12 de juny), crear joguines (23 juliol) i guarniments de Nadal (4 de desembre) amb materials reciclats o restauració de mobles (11 d’octubre), pretenen arribar a la tota ciutadania per generar petits canvis en la mentalitat, per poder redescobrir i repensar altres maneres de fer més sostenibles i responsables, coherents i respectuoses amb el medi ambient.
Les activitats inclouen també dues xerrades sobre la prevenció per a reduir (14 de maig) i puericultura ecològica (1 d’octubre), i tallers per aprendre a fer sabó amb oli reciclat (9 de juliol i 10 de desembre), una farmaciola de natura (26 de setembre), reparació de petits aparells electrònics (17 de setembre) i manteniment d’ordinadors (27 de novembre).

Els tallers i cursos es faran a la tarda en edificis públics (com la biblioteca o algun centre educatiu) o espais oberts com places de la ciutat, que es concretaran en el moment de formalitzar les inscripcions, que són gratuïtes. Per participar-hi es requereix inscripció prèvia ja que les places són limitades, i s’han de fer a través del Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d’un mòbil) o bé a través del correu electrònic inforesidus@ajrubi.cat.

La iniciativa va començar l’any passat, des del Servei Educatiu de Residus, amb activitats participatives i gratuïtes amb certa periodicitat, com visites a plantes de tractaments de residus, tallers de sabó amb oli reciclat, cursos de cuina d’aprofitament d’aliments, taller de reciclatge de samarretes velles, etc. Més de 300 ciutadans i ciutadanes de Rubí van participar en aquestes propostes al 2013.