Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dos projectes socials de la nostra ciutat reben subvencions de l’Obra Social “la Caixa” Amb 12.000 euros per cada entitat, reben les ajudes per projectes d’inclusió social de persones discapacitades i de foment del voluntariat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Dos projectes socials de la nostra ciutat reben subvencions de l’Obra Social “la Caixa”

Amb 12.000 euros per cada entitat, reben les ajudes per projectes d’inclusió social de persones discapacitades i de foment del voluntariat.
L’Ajuntament de Rubí ha estat l’escenari de la signatura d’un nou acord entre dues entitats socials de la ciutat, l’Associació de Veïns Les Torres-Rubí 2000 i el Club Minusvàlids Horitzó, i l’Obra Social “la Caixa” per la posada en marxa de dos projectes socials relacionats amb la inclusió social de persones amb discapacitat i amb el foment del voluntariat. L’acord, que ha comptat amb la presència de la regidora de Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, el director d’Àrea de negoci de Rubí l’Obra Social “la Caixa”, Tomàs Subirà, i els presidents de l’AV. Les Torres – Rubí 2000 i el Club Minusvàlids Horitzó, Eduardo Asensio i Josep Bernabeu, concedeix a cada entitat una subvenció de 12. 000 euros per desenvolupar els seus respectius projectes.

Durant l’acte de signatura del conveni, la regidora Ana Ma. Martínez, que ha agraït a l’Obra Social “la Caixa” la seva ajuda a les entitats de la ciutat ja que aquesta és la quarta vegada que col·laboren en algun projecte desenvolupat a Rubí, ha dit que “aquestes subvencions permetran que dues entitats rubinenques que fan una tasca molt important a la ciutat puguin continuar desenvolupant-la, alhora que ajuden a fer de la nostra ciutat un espai millor amb accions orientades cap als mateixos ciutadans”.

Per la seva banda, els representants de les entitats, han agraït també el suport de l’entitat bancària als seus projectes, que els permetrà d’una banda, crear una xarxa estable de voluntaris al barri per treballar amb els col·lectius amb major problemàtica social en el cas de l’AV. Les Torres, i, d’altra, fomentar la pràctica del basquet adaptat entre el col·lectiu de persones amb discapacitats psíquiques, en el cas del Club Horitzó.

Contra l’exclusió social dels discapacitats

El projecte subvencionat presentat pel Club Minusvàlids Horitzó ha estat escollit entre un total de 244 projectes de tota Espanya dels quals 44 pertanyen a Catalunya. Aquesta entitat impulsa la pràctica continuada del bàsquet adaptat com a mitjà de rehabilitació física, augment de l’autoestima i millora social que té com a finalitat millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, una pràctica esportiva que reporta als usuaris/es beneficis físics i socials, com la millora del funcionament cardíac, la reducció de malalties, les relacions amb els companys o la potenciació de l’autonomia, entre d’altres.
La subvenció atorgada per l’Obra Social permetrà a aquest club esportiu continuar amb una activitat lúdico-esportiva iniciada fa un parell d’anys que suposarà la pràctica del bàsquet adaptat per a un grup de 50 nois i noies amb discapacitats psíquiques a la nostra ciutat.

Creat l’any 1994, i amb activitats a 11 ciutats de la comarca, més de 750 usuaris han passat pel club des de la seva creació i s'han realitzat activitats de bàsquet en cadira de rodes, bàsquet per a discapacitats psíquics, boccia, tennis de taula, natació adaptada i psicomotricitat en medi aquàtic, entre d’altres. A més, per aquesta temporada 2010- 2011, tenen com a projectes principals la creació de grups d’iniciació esportiva adreçats a millorar la psicomotricitat en el mitjà terrestre per a infants amb discapacitats psíquiques d’entre 8 i 10 anys a Rubí.

Foment del voluntariat

L’altra entitat que ha rebut la subvenció, l’AV Les Torres-Rubí 2000 ha posat en marxa el projecte “Voluntariat social - Entreveïns Rubí” per impulsar i enfortir una xarxa estable de voluntariat per lluitar contra l'exclusió social a partir de la proximitat de barri, amb atenció personalitzada, tenint com a eix central la inserció socio-laboral i l'establiment de xarxes informals de protecció.

El projecte pretén configurar grups de veïns i veïnes de diferents nacionalitats que realitzen tasques d'acollida així com d'altres relacionades amb la millora cívica del barri, com poden ser la resolució de conflictes, l’intercanvi d'experiències, l’aprenentatge de la llengua (castellà i català), un punt d'informació i mediació veïnal, captació de voluntaris i donants, i formació en bones pràctiques de treball social pels que, amb una consciència clara de civisme, es comprometin i participin en la mesura de les seves possibilitats. La base del projecte és crear grups de participació activa dins de la vida social del barri com a grup cohesionat (festes majors, activitats pròpies dels territoris...).

El projecte de l'AV 'Les Torres - Rubí 2000', una organització sense ànim de lucre que té per finalitat la defensa i millora dels interessos generals dels veïns i veïnes del barri, ha estat un dels 40 projectes de tot Catalunya escollits dintre de l’àmbit del foment del voluntariat com a moviment solidari de participació ciutadana, pel qual s’havien seleccionat 166 projectes de tot l’estat espanyol.

L’any passat, altres entitats socials de la ciutat Rubí, Càritas, Creu Roja, Església Evangèlica i Fundació Clariana, també van rebre ajudes econòmiques per valor de 18.600 € de l’Obra social “la Caixa” per poder fer front a les demandes de la ciutadania en situació econòmica precària