Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres de remodelació de la plaça del Doctor Guardiet finalitzaran la primera quinzena de març Els veïns podran recollir les acreditacions per poder circular per la nova zona de vianants a partir del 22 de febrer. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les obres de remodelació de la plaça del Doctor Guardiet finalitzaran la primera quinzena de març

Els veïns podran recollir les acreditacions per poder circular per la nova zona de vianants a partir del 22 de febrer.
Les obres de remodelació de la plaça del Doctor Guardiet estan a punt de finalitzar. A hores d’ara només resta col·locar el mobiliari urbà (bancs i papereres), tapar una rasa al carrer de Maximí Fornés i fer els acabats de l’àrea de jocs infantils, dels parterres, de la font ornamental i d’alguns paviments.

En el cas de la zona de jocs infantils, s’ha de col·locar el paviment de cautxú i de sauló, alguns dels gronxadors i acabar de col·locar la tanca. Pel que fa a la font ornamental, només queda pendent acabar els revestiments exteriors, ja que la instal·lació està completament finalitzada. I als parterres només s’ha de plantar la hidrosembra.

Els treballs, que està executant l’empresa GEA21 S.A., han suposat una inversió d’1.350.721,40 euros, subvencionada amb 650.000 euros del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) de la Generalitat.

Afectacions viàries
El dissabte, 12 de febrer, el carrer de Maximí Fornés quedarà tallat al trànsit entre les 8h i les 13h per tal que els operaris puguin tapar la rasa de l’escomesa de telefonia que s’ha instal·lat en aquesta via.

Els autobusos urbans corresponents a les línies L1, L3 i L5 que circulin en sentit sud es desviaran pel carrer de Cadmo i faran part del seu recorregut per l’altra banda de la riera, reincorporant-se a l’itinerari habitual pel carrer de Sant Joan. Durant aquesta franja horària quedaran anul·lades les parades d’Ajuntament i de Maximí Fornés. En el cas de l’autobús interurbà B8, en sentit Sant Cugat, el recorregut es desviarà pel passeig de la Riera, quedant anul·lades les parades de Pau Claris i de Maximí Fornés.

D’altra banda, el dilluns, 14 de febrer, es tallarà el carrer d’Unió entre les 8h i les 11:30h per acabar d’arranjar la vorera i adequar un embornal.

Recollida d’acreditacions
Un cop finalitzin les obres a la plaça del Doctor Guardiet, el consistori augmentarà l’extensió de la zona 3 de l’illa de vianants, que ara està formada pels carrers de Xercavins, Sant Francesc i Sant Ignasi. Així, aquesta zona també comprendrà el c/ Riera (entre Santa Llúcia i Sant Sebastià), el c/ Montserrat (entre Sant Sebastià i Maximí Fornés) i el c/ Sant Sebastià (entre Montserrat i Sant Joan).

Quan les obres s’hagin acabat s’instal·larà un sistema de videovigilància per al control del trànsit i per a identificar els vehicles autoritzats a circular per aquesta zona. Els veïns podran recollir les seves acreditacions (un adhesiu que s’haurà de col·locar al vehicle, en un lloc visible) a partir del 22 de febrer a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC Centre), situada al carrer de Narcís Menard, 13.

El projecte
La zona d’actuació és de 4.911 m2, entre els carrers de Santa Llúcia i Maximí Fornés, i comprèn la reurbanització de la plaça del Doctor Guardiet i del carrer Riera, fent que aquest darrer es converteixi en zona de vianants. Les obres d’enderroc als solars dels números 7 i 9 del carrer Riera per tal que totes dues finques s’adeqüin a la línia de façana prevista al Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) és previst que s’iniciïn després de l’estiu.

Abans que s’iniciessin les obres de remodelació, l’espai central de la plaça estava ocupat per un amfiteatre utilitzat de forma molt esporàdica com a atri de l’església de Sant Pere i escenari d’espectacles culturals. Com a resultat de les obres, la nova plaça és d’un únic nivell amb paviment de pedra natural ocre combinada amb franges de quarsita vermella. A prop de la sortida de l’església s’hi ha col·locat una font ornamental. Als dos extrems de la plaça es concentren dues zones de descans amb bancs, gespa i espais de jocs infantils.

L’arbrat existent, format per til·lers i tipuanes, s’ha preservat i s’ha reubicat envoltant l’espai central. També s’han incorporat noves espècies d’arbres de flor, entre elles pruners i arbres de Judea. Paral·lelament, al front edificat del carrer de la Riera, s’ha plantat una alineació d’alzines.