Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diversos espais culturals de la ciutat recolliran la trajectòria del pintor rubinenc Miquel Mas La inauguració de “Trajectòria. Miquel Mas, 50 anys d’exposicions” tindrà lloc el pròxim dimecres 14 de setembre a l’Antiga Estació i a l’Aula Cultural Unnim. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Diversos espais culturals de la ciutat recolliran la trajectòria del pintor rubinenc Miquel Mas

La inauguració de “Trajectòria. Miquel Mas, 50 anys d’exposicions” tindrà lloc el pròxim dimecres 14 de setembre a l’Antiga Estació i a l’Aula Cultural Unnim.
El pintor rubinenc Miquel Mas celebra aquest any el 50è aniversari des de la seva primera exposició al Casal Popular l’any 1961 amb només 13 anys. Amb motiu d’aquest esdeveniment, diversos espais culturals de la ciutat recolliran la seva trajectòria artística en un total de 6 exposicions que mostraran la seva obra en totes les vessants: pintura, dibuix, disseny gràfic, escenografia, fotografia i investigació.
La mostra “Dibuix i Pintura”, que fa un recorregut cronològic des dels seus primers dibuixos i pintures fins a l’actualitat en les diverses sèries creades per l’artista ('Nines', 'Meninas', 'Retrats de la posteritat', 'Àngels', 'Personatges', “Natures mortes”, “L’ànima de les coses”, 'Natures imaginàries' i 'Humans'), està instal•lada a la Sala d’exposicions Antiga Estació i a l’Aula Cultural Unnim. Així, l’Antiga Estació mostra l’etapa de l’artista amb els primers dibuixos i pintures des dels seus començaments fins a l’any 1989 i l’Aula Cultural Unnim tota l’obra creada amb posterioritat, on es poden veure els treballs més actuals.

La inauguració de l’exposició, organitzada de forma conjunta per l’Obra Social d’Unnim i l’Ajuntament de Rubí, es farà el pròxim dimecres 14 de setembre a les 19.30 h a l’Aula Cultural Unnim (av. Barcelona, 84).

Però “Trajectòria. Miquel Mas, 50 anys d’exposició” arriba a altres indrets de la ciutat com l'Ateneu Municipal es podrà conèixer els seus dissenys gràfics, el Teatre Municipal La Sala amb escenografies de l’artista, la Biblioteca Mestre Martí Tauler on s’exposaran fotografies i objectes curiosos del seus viatges, o el Tast d'Art amb experiments artístics diversos. Totes aquestes exposicions es podran veure fins al 30 d’octubre tret de la de la Biblioteca que s’amplia fins al 7 de gener de 2012.

L’autor

Miquel Mas (Rubí 1948) va ser identificat com a dibuixant precoç en edat escolar i va exposar per primera vegada als 13 anys. Format en disseny gràfic en l’Escola Massana i en litografia en el Conservatori de les Arts del Llibre de Barcelona, la seva combinació de la tècnica realista i detallista, així com la creació d’un univers temàtic i figuratiu personal, li van valer la invitació per participar en l’exposició col·lectiva “Grans realistes”, celebrada en el gaudinià marc de la Pedrera (Barcelona, 1981). Des de llavors ha exposat en múltiples ocasions a llocs tan diversos com Rubí, Barcelona, Terrassa, Igualada, Sabadell, Girona, Palma de Mallorca, Madrid, Saragossa, Castelló, Galícia, Vic, Alemanya, Mèxic i França.
El seu realisme ha esdevingut progressivament fantàstic; poblat de referències oníriques; de fragments romànics, gòtics, barrocs, modernistes..., fins a crear conjunts que apunten cap a un nou realisme de tall postmodernista.

Horaris i adreces de “Trajectòria. Miquel Mas, 50 anys d’exposició”

Del 14 de setembre al 30 d’octubre de 2011
Dibuix i pintura
Antiga Estació (1961-1989) i Aula Cultural Unnim (1990-2011)
C. Historiador Serra, s/n i Av. Barcelona, 84 - 08191 Rubí
De dilluns a dissabtes, de 18 a 21 h
Diumenges i festius, de 12 a 14 h i de 18 a 21 h
Inauguració: dimecres 14, a les 19.30 h

Disseny gràfic
Ateneu Municipal
C. Xile, 1-3 - 08191 Rubí
De dilluns a dissabtes, de 16 a 22 h

Escenografia
La Sala, Teatre Municipal
C. Cervantes, 1 - 08191 Rubí
Horari d’obertura del teatre

Experimentació
Tast d’Art
Pl. de Catalunya, s/n - 08191 Rubí
De dilluns a dissabtes, de 9 a 23 h

Del 14 de setembre de 2011 al 7 de gener de 2012
Fotografies dels meus viatges
Biblioteca Mestre Martí Tauler
C. Aribau, 5 - 08191 Rubí
De dimecres a dissabte, de 10 a 14 h
De dilluns a divendres, de 16 a 21 h