Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diverses activitats esportives i xerrades relacionades amb la salut commemoren el Dia Internacional de la Salut de les Dones Les inscripcions per algunes de les activitats comencen el 2 de maig. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Diverses activitats esportives i xerrades relacionades amb la salut commemoren el Dia Internacional de la Salut de les Dones

Les inscripcions per algunes de les activitats comencen el 2 de maig.
L’Ajuntament de Rubí organitza a partir del pròxim 4 de maig tot un seguit d’activitats esportives i xerrades relacionades amb la salut per commemorar a la ciutat el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, que se celebra el pròxim 28 de maig.

Les principals activitats físiques s’organitzen en dues jornades sobre “Dona, activitat física i salut” durant les quals les dones desenvolupen diversos tallers per aprendre a fer una gestió saludable del propi cos, amb diferents tècniques per conèixer-se millor, augmentar el benestar físic i psíquic i treure profit de les potencialitats personals. Durant les jornades, es duran a terme tres tallers simultàniament, que es repetiran al llarg del matí de manera que totes les assistents hi puguin prendre part.

La primera jornada, adreçada a dones majors de 60 anys, es farà el dissabte 14 de maig de 9 a 13 h a l’Escola Ca n’Alzamora amb el tallers de prevenció del mal d’esquena, els peus: la base del cos i sòl pelvià. Cal portar roba còmoda, sabatilles esportives, tovallola gran i mitjons de recanvi.

La segona jornada, per a dones menors de 60 anys, tindrà lloc el dissabte 28 de maig de 9 a 13 h a la mateixa escola, en què es faran tallers de salsa, de treball cardiovascular amb materials diferents i de dansa del ventre. També cal portar roba còmoda, sabatilles esportives i mocador gran (per l’activitat de dansa del ventre).

Les inscripcions, que són gratuïtes, es poden fer del 2 al 13 de maig, per a la jornada de dones majors de 60 anys del 14 de maig; i del 16 al 27 de maig, per a la jornada de dones menor de 60 anys (el 28 de maig), a l’Oficina d’Esports per a Tothom, c/ Joaquim Blume s/n (Escardívol), de dilluns a dijous, de 9 a 14 h i de 16 a 18.30 h, i divendres, de 9 a 14 h.

A més, també s’organitza una caminada popular de dones pels boscos de Can Roig per tal de conèixer els entorns naturals de la ciutat de Rubí el pròxim diumenge 5 de juny, que sortirà a les 8 h des de l’entrada de l’Escardívol i que té una distància de 8 km i una durada aproximada de 4 h. També s’aconsella portar calçat esportiu, aigua, protecció solar i esmorzar. Les inscripcions es poden fer a la mateixa l’Oficina d’Esports per a Tothom

Altres activitats
La primera de les activitats és un videofòrum que es farà el dimecres 4 de maig, de 17.30 a 19.30 h a la sala Chill out de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler sobre la pel·lícula Happy. Un conte sobre la felicitat de Mike Leigh (Regne Unit, 2008) en què una noia londinenca intenta transmetre el seu optimisme envers la vida a través del seu microcosmos femení amb una inusual i transgressora mirada de les coses.

D’altra banda, un altre taller relacionat amb la salut mental, ajudarà a les dones participants a reflexionar sobre les actituds més comunes que es fan servir dia a dia i com aquestes poden ajudar-nos o no a resoldre situacions quotidianes i pensar les coses d’una altra manera. El taller, a càrrec de Núria Pi, psicòloga clínica i responsable del Servei d’Atenció a Famílies del Consorci Sanitari de Terrassa, es farà el dijous 12 de maig de 9 a 11 h al Centre d’Orientació Sanitària Ferran Salses (c. Nou, 28) el primer grup, i el dimecres 25 de maig de 18 a 20 h al Servei de Rehabilitació Comunitària (c. Pitàgoras, 4) el segon. Les inscripcions s’han de fer ala regidoria de la Dona.

També a la Biblioteca tindrà lloc la xerrada “L’osteoporosi: cuidem els nostres cossos” a càrrec d'Albert Guerrero Palmero, infermer de família comunitària del Consorci Sanitari de Terrassa i psicòleg clínic, qui explicarà en què consisteix aquesta malaltia, qui la pot patir i com es pot millorar i fer-ne prevenció. La conferència es farà el dimarts 24 de maig, a les 18 h a l’auditori.

Més informació i inscripcions a la regidoria de la Dona (rbleta. Joan Miró, s/n), tel. 93 581 39 00, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i dimarts, dimecres i dijous de 15 a 18 h.