Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diverses activitats commemoren el Dia de la Salut Mental 2011 a la ciutat El lema d’aquesta edició és “El gran repte: invertir en salut mental”. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Diverses activitats commemoren el Dia de la Salut Mental 2011 a la ciutat

El lema d’aquesta edició és “El gran repte: invertir en salut mental”.
L’Ajuntament de Rubí organitza diverses activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental que se celebra el pròxim 10 d’octubre, en col·laboració amb l’Associació Familiar de Malalts Mentals i el Servei de Rehabilitació Comunitària del Consorci Sanitari de Terrassa. El lema escollit aquest any per la Federació Mundial per a la Salut Mental (WFMH) amb el suport de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per tal de millorar la qualitat de vida i defensar els drets dels més de 450 milions de persones que viuen al món amb una malaltia mental ha estat “El gran repte: invertir en salut mental”.

La primera de les activitats serà el pròxim diumenge 9 d’octubre i consistirà en una passejada natural que es farpa des de Rubí fins a Can Roig i a les Martines i que durarà unes 5 hores.

Les altres activitats que es faran la setmana pròxim són dos projeccions de cinema. La primera és la pel·lícula noruega Elling, sobre el retorn a la societat d’un malalt mental després de dos anys a una clínica, que es podrà veure dimarts 11 d’octubre a les 18 h a l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler; i la segona serà la projecció de No tengas miedo de Montxo Armedariz, on la protagonista, amb una infància fosca, intenta refer la seva vida. El film es podrà veure a La Sala el divendres 14 d’octubre a les 22h.

La commemoració d’aquesta data, que vol així trencar mites en relació a la malaltia mental i donar a conèixer la realitat de les persones que pateixen un trastorn d’aquest tipus, acabarà amb una sessió de ioga al Bosc de Ca n’Oriol el diumenge 16 d’octubre a les 11 h.