Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Distribució de material informatiu per conscienciar a la població en la prevenció de la Sida A dependències municipals, centres sanitaris i de secundària es repartirà material per commemorar el Dia Mundial contra la Sida. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Distribució de material informatiu per conscienciar a la població en la prevenció de la Sida

A dependències municipals, centres sanitaris i de secundària es repartirà material per commemorar el Dia Mundial contra la Sida.
Amb la idea de sensibilitzar a la població i trencar mites entorn a la malaltia de la Sida, el Dia Internacional contra la Sida, l’1 de desembre, l’Ajuntament de Rubí distribuirà material informatiu en les diferents dependències municipals i en els centres de secundària de la ciutat. A més, en col·laboració amb el Consorci Sanitari de Terrassa, que gestiona els CAP’s Anton de Borja i Sant Genís, instal·larà un punt d’informació ciutadana, en la confluència de l’avinguda Barcelona amb el carrer Sant Cugat, al llarg de tot el matí.
Un altre punt informatiu serà el Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CAS) del Centre d’Orientació Sanitària (COS), que se sumarà a aquesta commemoració instal·lant també un punt amb material preventiu per als usuaris/es del centre.

Aquest any, en què es compleixen 30 anys des que es va diagnosticar el primer cas de Sida a Catalunya, el comunicat conjunt per commemorar aquest dia recorda els gran avenços aconseguits en el seu tractament i els reptes que encara queden per la prevenció o el diagnòstic precoç.

Aquestes accions de conscienciació volen que la ciutadania de Rubí prengui consciència de l’existència del perill de contraure la malaltia i de quines són les conductes que augmenten la possibilitat de contreure-la, alhora que animar a la població a utilitzar el preservatiu com a mètode anticonceptiu i preventiu i a fer-se la prova de la Sida, en cas de conductes de risc.