Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia de l’arbre autòcton se celebrarà el pròxim 2 de desembre al barri del Pinar Es plantaran un centenar d’exemplars petits de pins pinyoners, roures i alzines a dues zones del barri. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Dia de l’arbre autòcton se celebrarà el pròxim 2 de desembre al barri del Pinar

Es plantaran un centenar d’exemplars petits de pins pinyoners, roures i alzines a dues zones del barri.
El diumenge, 2 de desembre, a partir de les 11h del matí, se celebrarà la 12ª plantada del Dia de l’arbre autòcton. En aquesta edició, l’activitat canviarà d’ubicació: deixarà el bosc de Ca n’Oriol, on s’havia dut a terme les darreres edicions, per traslladar-se al Pinar, coincidint amb la celebració de la fi de les obres que s’han fet en aquest barri.

L’Ajuntament recorda als rubinencs que poden desplaçar-se fins al Pinar utilitzant les línies L1 i L2 del servei d’autobús urbà, que els diumenges tenen una freqüència de pas d’uns 55 minuts. Pel que fa als participants que vulguin dirigir-se al barri en cotxe, el consistori els recomana que aparquin els seus vehicles al c/ Tennis i que es dirigeixin a peu fins a les dues zones on tindrà lloc la plantada popular, seguint el vial que connecta Can Rosés amb el Pinar, o bé que baixin pel caminet que comença a l’alçada del número 32 del c/ Tennis. Una de les zones on se celebrarà el Dia de l’arbre autòcton es troba situada a la part esquerra del vial i l’altra, a la part dreta del parc d’entrada al barri venint de la carretera de Sabadell.

Enguany es plantaran un centenar d’arbres autòctons petits: una quarantena de pins pinyoners d’entre 1 i 1,25 metres d’alçada, una quinzena de roures d’entre 80 cm i 1 metre , una quinzena més d’alzines de la mateixa alçada i una desena de roures americans, que donaran color a la plantada. Tot plegat, amb l’objectiu de fomentar i promoure la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona. Des del consistori també es recomana als assistents que portin les seves eines de casa, amb l’objectiu que tots els participants disposin dels recursos necessaris per a poder plantar els diferents exemplars.

Tots els participants rebran un diploma d’agraïment. El consistori ha penjat cartells informatius a les escoles de primària i secundària de la ciutat, convidant els infants a participar en la plantada. L’any passat, unes 200 persones van participar en aquesta activitat.