Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Després de l’estiu s’inaugurarà la zona esportiva del 25 de setembre, i a principis de 2011, el complex esportiu de La Llana L’alcaldessa, Carme García, ha visitat l’evolució de les obres que conjuntament suposen una inversió que supera els 11,5 milions d’euros. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Després de l’estiu s’inaugurarà la zona esportiva del 25 de setembre, i a principis de 2011, el complex esportiu de La Llana

L’alcaldessa, Carme García, ha visitat l’evolució de les obres que conjuntament suposen una inversió que supera els 11,5 milions d’euros.
Carme García ha confirmat que les dates previstes per acabar les obres de les dues noves zones esportives amb què comptarà la ciutat, segueixen els terminis previstos. Totes dues previsiblement acabaran al mes de juliol, però no serà fins al setembre quan es faci la inauguració oficial, en el cas del 25 de setembre, que gestionarà Duet Esports, i al gener o febrer la de la Llana.

En el segon cas, aquest termini es deu a què l’entorn de la zona esportiva també és objecte de remodelació gràcies al finançament dels Fons Estatal d’Ocupació i Sostenibilitat Locals (FEOSL) 2010 i que coincideix també amb la rehabilitació de la masia Can Serra, situada en el mateix entorn.

El nou complex Duet Esports suposa una inversió de 9,3 milions d’€, ocupa una superfície de 4.215 m2 dels 23.000 m2 que actualment té el parc del Parc de la Pau i la Natura al barri 25 de setembre. El total de la superfície construïda tenint en compte les 4 plantes i les zones d’accés i les pistes de pàdel és d’11.000 m2.

La distribució dels serveis es fa en 4 plantes, de les quals només 1 serà visible des del parc (el 75 % de la instal·lació queda semisoterrada):
  • A la primera planta del complex hi haurà un restaurant, una zona de fitness i 3 sales per a activitats dirigides.
  • A la planta de sota s’hi ubicarà una piscina de 25 x 12,5 m, la zona d’aigües termals, saunes i spas, sales i consultoris d’estètica, 2 sales d’activitats dirigides i els vestidors.
  • Les dues últimes plantes subterrànies seran d’aparcaments amb un total de 190 places. Aquestes places d’aparcament ja es poden reservar, prèvia paga i senyal de 600 €. Els preus oscil·len entre els 16.900 i els 19.900 € (+IVA). Tota la informació i les característiques de les places d’aparcament es poden consultar a l’apartat web de la societat municipal PROURSA on també es pot demanar informació de forma presencial.
  • A l’espai entre l’edifici i la via del tren s’hi construiran 4 pistes de pàdel.

L’alcaldessa ha avançat que les persones interessades en preinscriure’s en el nou complex esportiu de Duet poden fer-ho mitjançant la seva pàgina web.

El pavelló esportiu de La Llana té un pressupost de 4,5 milions d’€ i es completa amb l’adequació i millora de l’espai exterior i la climatització de la pista, tots dos projectes finançats pel FEOSL i amb un cost aproximat d’1,8 milions d’€.

El nou pavelló poliesportiu es construeix en un solar de 13.971 m2 amb un desnivell de 7 metres entre els carrers Pont de Can Claverí i de Can Serra, on es troba la cota més baixa i l’accés al recinte. Pel carrer situat a la cota més alta s’accedirà al nivell dels aparcaments.

L’equipament té una superfície construïda de 4.707 m2 distribuïda en 3 plantes:
  • La planta baixa, destinada a la pràctica de l’esport amb una pista de 62 x 35 m, sis vestidors, magatzems i infermeria. Les dimensions d’aquesta pista permeten encabir l’única pista estatal amb mides homologades (30 x 60 m) per competicions d’hoquei línia. A això se li suma que l’espai es convertirà en el centre català de tecnificació d’aquest esport després de la recent signatura d’un conveni amb la Federació Catalana de Patinatge.
  • A part de la pràctica de l’hoquei línia, també s’ha dissenyat l’espai per l’entrenament i competició d’altres disciplines. S’han plantejat 3 pistes de bàsquet divisibles amb cortines que es poden utilitzar de forma simultània, 1 camp d’handbol, 1 de futbol sala, 1 de voleibol, 1 de bàsquet de competició i 2 de bàdminton.
  • A la planta primera, se situen els accessos principals, l’administració, una sala polivalent, els serveis públics i de restauració, així com les grades per als espectadors amb un aforament per a 674 persones.
  • La planta segona ocupa un espai de 52 m2 s reservat per una cambra d’instal·lacions.

Tot i la vessant esportiva de l’equipament, l’alcaldessa ha recordat que l’objectiu inicial a l’hora de construir la nova infraestructura, era dotar la ciutat d’un espai polivalent per fer activitats multitudinàries a la ciutat. Carme García ha avançat que “cal entendre el nou equipament també com un recinte firal i com un espai on, per exemple, es puguin fer concerts”.

Tant l’accés a l’edifici com a les zones comunes s’han projectat perquè siguin accessibles a persones amb mobilitat reduïda.