Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Del 8 al 12 de juliol arriba el Rubifolk Participen grups de Mèxic, Cuba, Senegal i Equador. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Del 8 al 12 de juliol arriba el Rubifolk

Participen grups de Mèxic, Cuba, Senegal i Equador.
De quatre països diferents són els grups que aquest any participen en la 9a edició del Festival Internacional de Dansa Tradicional Rubifolk 2009, que comença el pròxim 8 de juliol amb la tradicional cercavila d’inici i s’allargarà fins al 12 de juliol quan hi haurà l’espectacle de cloenda amb la cercavila de torxes i l’encesa de la foguera a l’Escardívol.

Els grups que hi participen, a més de l’Esbart Dansaire de Rubí, són l’Asociación Identidad cultural ecuatoriana (Equador), el Ballet folklórico del Centro Universitario de la Costa Sur (CUCSUR) de la Universitat de Guadalajara (Mèxic), el Conjunto artístico de Maraguán (Cuba) i el Grup Djilandiang (Senegal).

Al llarg dels quatre dies hi haurà diversos espectacles, exhibicions dels grups participants als barris de la ciutat, el Rubifolk dels infants a la plaça Doctor Guardiet, el Firafolk del dissabte amb productes artesans, o el taller de danses participatives a l’envelat de la plaça de Catalunya.

Mostra gastronòmica del Rubifolk

Una d’aquestes activitats és una mostra gastronòmica participativa amb plats típics del Senegal, Catalunya, Andalusia i el Marroc, que es farà al barri de Ca n’Oriol el divendres 10 de juliol de 19 a 20 hores, coincidint amb l’exhibició de danses que farà el Conjunto artístico de Maraguán (Cuba). Aquesta activitat s’inclou dintre del projecte “Móns” que desenvolupa l’Ajuntament de Rubí per fomentar un major coneixement de les cultures que hi ha al municipi. Els plats que es podran tastar estaran elaborats pels veïns dels barris de Ca n’Oriol, El Pinar i Les Torres.

Les entrades per als espectacles es poden adquirir a la Botiga de Rubí, de dilluns a divendres de 10 a 13.30 h i de 17 a 20 h i els dissabtes de 10 a 13.30 h. L’horari durant els dies del Rubifolk s’amplia fins a les 14 h pels matins i fins a les 21.45 h els dies laborables, mentre que el dissabte 11 de juliol serà d’11 a 14 h i de 17 a 21.30 h i el diumenge 12 de 17 a 19 hores.