Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Del 14 al 25 de febrer, s’inicia la preinscripció escolar per als nous alumnes del curs 2011-2012 El període de matriculació serà al mes de juny. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Del 14 al 25 de febrer, s’inicia la preinscripció escolar per als nous alumnes del curs 2011-2012

El període de matriculació serà al mes de juny.
El departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha fet públiques les dates de preinscripció pels ensenyaments obligatoris pel pròxim curs 2011-2012, en el qual, previsiblement, podria establir-se un nou calendari escolar amb la supressió de la setmana blanca que aquest any es celebrà a la nostra ciutat del 7 a l’11 de març.

El termini de preinscripció per als nous alumnes del Cicle d’Educació Infantil, aquells nens i nenes que s’incorporen per primera vegada a l’escola (P-3), i pels que acaben l’Educació Primària (6è) i comencen la Educacio Secundària a Obligatòria (1r d’ESO), a més del nous alumnes d’altres cursos d’ensenyament obligatori que canviïn de centre el pròxim curs, s’iniciarà el pròxim dilluns 14 de febrer i conclourà el 25 del mateix mes, i el període de matriculació s’iniciarà del 6 al 10 de juny, després de fer-se públiques les llistes definitives d’alumnes admesos el 2 de maig.

Pel que fa a la resta d’ensenyaments, les escoles bressols municipals iniciaran la preinscrició del 2 al 13 de maig i la matrícula del 6 al 10 de juny; els batxillerats i la formació professional de grau mig del 9 al 20 de maig la preinscrició i de l’1 al 7 de juliol la matrícula; i, per acabar, els cicles formatius de grau superior presentaran les sol·licituds del 23 de maig al 3 de juny i formalitzaran la matrícula del 1 al 7 de juliol.

L’oferta a la nostra ciutat pel pròxim any inclou les 12 escoles públiques d’Educació Infantil i Primària, els 4 instituts i el nou institut del 25 de setembre, els 6 centres d’ensenyament concertat, a més de les tres escoles bressol municipals. En total, hi ha una oferta de 1.595 places previstes, de les quals 625 corresponen a P3 a les escoles públiques, altres 250 de P3 als concertats, mentre 450 corresponen a l’ESO dels instituts i les restants 270 a l’ESO dels centres concertats.

Segons la regidora de Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, pel que fa a les principals novetats del pròxim curs, “a més de la construcció de l’Escola del Bosc, de la qual ja tenim l’avantprojecte, hi haurà dos grups nous de 1er. d’ESO al 25 de Setembre, i es podria començar el projecte de l’Escola d’Idiomes de Rubí si, com ens han avançat des del departament, al març ens concedeixen el codi del centre per poder iniciar el seu procés de creació formal”.

Nova guia d’ensenyament

A més, l’Ajuntament de Rubí ha publicat la Guia de l’Ensenyament 2011-2012 que recull tots els recursos educatius existents a la nostra ciutat, així com la documentació que cal presentar per fer les preinscripcions i altres informacions d’interés per a les famílies que volen escolaritzar als seus fills/es per primera vegada o que han canviat el seu lloc de residència a la nostra ciutat.

Entre la documentació que s’ha de presentar, a més de la sol·licitud de preinscripció que es pot trobar als mateixos centres educatius, cal lliurar l’original i la fotocòpia del llibre de família (o altres documents relatius a la filiació), l’original i la fotocòpia del document nacional d'identitat (DNI) de la persona sol·licitant o de la targeta de residència on consta el NIE si es tracta de persones estrangeres, l’original i la fotocòpia de la targeta sanitària individual (TSI).

Pel que fa als criteris que el departament d’Ensenyament aplica quan el nombre de sol·licituds presentades per les famílies és superior a l'oferta de places són el següents:

  • Per tenir germans/es escolaritzats en el centre o pares o tutors que hi treballin: 40 punts.
  • Domicili habitual en l'àrea d'influència del centre: 30 punts.
  • Lloc de treball dels pares o tutors dins l'àrea d'influència del centre: 20 punts.
  • Domicili habitual al mateix municipi del centre sol·licitat en primer lloc, però no en la seva àrea d'influència: 10 punts.
  • Pare o mare, tutor o tutora beneficiaris de l'ajut de la renda mínima d'inserció: 10 punts.
  • Discapacitat de grau igual o superior al 33% de l’alumne/a, el pare, la mare, tutor/a, o germà/na de l'alumne/a: 10 punts.
Altres criteris complementaris de puntuació, per desempatar, són formar part d’una família nombrosa o monoparental (15 punts), malaltia crònica del sistema digestiu, endocrí o metabòlic (10 punts) o haver tingut als pares i/o germans escolaritzats al centre al qual es presenta la sol·licitud (5 punts), que és un nou criteri per a aquest curs.

Més informació.